Kahve'nin zararlarından biri: küçük göğüsler

bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
"Lund Üniversitesi'nden İsveçli bilim adamları düzenli kahve içen ve kafein içeren besinler tüketen kadınların göğüslerinin küçülebileceğini kaydetti.
300'den fazla gönüllü üzerinde yapılan deneylerde bazı kadınlar düzenli kahve tüketirken bazılarının hiç tüketmediği belirtildi.
İncelemelerin sonucunda günde 3 bardak kahve içen kadınların göğüs ölçülerinin %18 oranında küçüldüğü görüldü. Bilim adamları bunun sebebi olarak gen mutasyonunu gösteriyor. Kahvenin içindeki bileşenle etkileşime giren genler göğüs ölçüsünün küçülmesine neden oluyor. Mutasyon geçirebilen bu genin dünya üzerindeki kadınların %50'sinde olduğu sanılıyor."

Z
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

ah ah tümevarım yönteminin sıkıntıları işte.

300 kadın üzerinde deney yapmak böyle bir genelleme için yeterli midir?

Kadınların başka birşey tüketmediğinden nasıl emin oldunuz?

Kadınların başka hastalıkları olup olmadığı ölçüldü mü? Bu sorular böyle gidiyor.

Son yıllarda böyle sallamasyon bilgiler çok fazlalaştı. İşimiz sadece gözleme kaldıysa bilimsellik iddiası çok zorlaşıcak demektir.

Daha psikolojik ilaçların bile ne işe yaradığı tam bilinmiyor. Bilimsel bilgi iddiasında olunurken çok dikkatli olunması gerekiyor.

S

Aslinda bilinmiyordan ziyade biline miyor. Ilac dedigimiz kucuk molekuller ebizim hedefledigimiz haric bu durumda meme kanser hucreleri, disinda 30-40 belki daha fazla hedefi daha oluyor. Antidepresanlarin yegane ozelligi bbb gecmesi seratonin reuptake inhibutoru (bir yaniyla) olarak kullaniliyor. Ama ayni zamanda sodyum iyon kanallarini da hedefliyor yani agri kesici ayni zamanda. Sonra bir bakiyorsunuz multpl myeloma hucrelerini olduredebiliyor, bir bakiyorsunuz o da bone marrow suppresser olmasindan ileri geliyor. Sonra daha bakiyorsunuz tuberkuloz tedavisinde de kullanilmis ayni zamanda yani antimikrobiyal etkisi de var. Liste uzayip gidiyor. Toplam etkisi degistirdigi degisken sayisi fazlalaligindan dolayi tahmin edilemiyor. Ornegi dogrudan vermek istedim. Bu en iyi bilinenlerindem biri https://www.drugbank.ca/drugs/DB00458

Ayşenur Uzal 5 yıl

Psikolojinin bilim olduğu zaten tam kabul edilen bir olgu değil. Yapılan tanımlar ve davranışların görülme sıklığı matematiksel ifade edilemiyor. Bazı kimyasalların bazı şeyleri düzeltme sıklığına göre veriliyor. Zaten pratik anlamda uygulanması sıkıntı. Arada bir psikiyatriye giderim ve bazı şeyler söylerim sürekli aynı tür ilaçları 3 ay kullan gel diyorlar Psikolojinin metodları ve varsayımları bilimsel değil çoğu inanca dayalı. Bana bir araştırma görevi versinler kendi inançlarıma göre herşeyi kanıtlarım. Paradigmanın içinde bu kadar subjektif bir bilim mi olabilir

Samed Saglamyurek 5 yıl

Psikiatri ve psikoloji konusunda ayni fikirdeydim ama degistim. Hos insan psikolojisi tozdan bile nem kapiyor ama ote yandan belli bir spektrumda psikolojik degerlendirme mental durumla ilgili bilgi veriyor. beyin kimyasi olarak bakildiginda psikiatri ilginclesiyor. beyin kimya laboratuvari gibi.

Ayşenur Uzal 5 yıl

Öyle ancak neyin ne işe yaradığını bulmak yıllar alan çalışmalar gerektiriyor. İnsan beyni üzerinde inceleme yapılamıyor haberin olsun

Samed Saglamyurek 5 yıl