Kefir mayası ne kadar zamanda bozulur? nasıl saklanmalı?

4 sene önce A. Ü. Ziraat Fakültesi'nden aldığım kefir mayam mevcut. Sürekli buzdolabındaydı. Süresi geçtiği için bozulmuş olma ihtimali mevcut mudur?

com-falhl29q2680kzjik8bx.jpg
B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
42
42 CEVAP

Tomurcuk kefir mayaları mantar türü maya olması nedeniyle probiotik değildirler. Kendileri ve ürünleri probiyotik kefir gibi yarar yerine oluuturmazlar, bagırsak florasında zarar oluştururlar.

F

Bilmiyordum..

Baki Karaşal 6 yıl

Mantar türü yani bakteri değil. Probiyotik olması için bakteri olması gerekiyor.

Serap Kumcu 6 yıl

Filiz King peki probiyotik toz kefir mayaları hakkında ne dersiniz?

Serap Kumcu 6 yıl

Bendede vardı bu tomurcuk maya dan sakladim sonra aksi şeyler soylenince attım zararlı diye

Fatoş Degirmenci 6 yıl

Serap Kumcu bağırsak ve mide floramız için probiyotik bakterilere ihtiyacımız var, probiyotik kefir toz mayaları seçilmiş bakteriyel içeriktedir, bağırsak ve mide floralarında tutunabilen bakteri çeşitleridir, günlük beslenmemizde floranın sürekli genç ve dinamik kalması için bu tür doğru probiyotiklerin (bakteriler bölünerek çoğalır ) kullanılması gerekir. Diğer tomurcuk mayalar üniversiteler tarafından üretilse bile, yenilenmeyen mantar mayanın ürünleri alınmaktadır, oysa probiotik bakteriyel kefir de genç şuşlar mevcuttur.

Filiz King 6 yıl

konu bir miktar hijyen olsa da tamamen değil, konu probiyotik yapı da olmamaları, mantar mayalar parçalanıp çoğalmazlar yayılarak büyürler, yani bağırsak florasını kaplayıp hatta probiyotik özelliktekileri çalıştırmazlar, sürekli tomurcuklukefir tüketimi sonucu geçmeyen şişkinlikler görülüyor...

Filiz King 6 yıl

Mantar maya ile bakteri yi iyi ayırmak lazım buna göre. Mantar mayaların genel özelliği bu mudur? Başka hangi mayalar mantar peki bilginiz varmı? Yani ekmek mayası da ekşi maya yani mantar mıdır?

Serap Kumcu 6 yıl

Bu mantıklı bir tartışma yöntemi değil.

Serap Kumcu 6 yıl

Kader Atlas bende sizin gibi burada takipçiyim, zaman ayırıp bildiğimizi bilimsel olanı paylaşmaya çalışıyoruz, seçim sizin .

Filiz King 6 yıl

Filiz hanım. Peki sirke probiyotik mı ?

Serap Kumcu 6 yıl

bilimsel gelişmeler hangi kurumumuz da güncel takip ediliyor? Ülkemizde bilimde nerede? Gerçekler ve görüşler arasında fark var, maalesef, bu üniversitelerimiz bile olsa.

Filiz King 6 yıl

Vallahi kafam çok karıştı burayı takip ettiğimden beri, hangi maya daha sağlıklı Yasmi paket mi karar veremedim.

Aynur Maris 6 yıl