Kilo nasıl kontrol altında tutulur?

Kilonuzu nasıl kontrol attında tutuyorsunuz?
Son yıllarda uygulanan dukan, alkali diyet uygulamalarını başarılı buluyor musunuz?

N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
56
56 CEVAP

diyet fikrinin bende insana ruhsal çöküntüye sürüklediğini düşünüyorum yasak fikri gibi tatlı, etkıleyici, içine çekicı gelde yeme

N

Tatlı yedinizde kan şekeriniz hızla yükselir. Sonra o kan şekerini hızlı düşürmek için beden insulin üretir yüksek oranlarda ve kan şekeri ilk değerinden daha az değere ulaşır ve tekrar tatlı canınız çeker. Bu bir kısır döngüdür. Sağlıklı beslenen birisinin canı tatlı çekmez. Tatlı yemek istiyorsanız bunun da zamanları var aslında. Spordan hemen sonra protein beraberinde tatlı yerseniz negatif etkisi olmaz. Fazla abartmama şartıyla tabi ki.

Mehmed Okuroğlu 6 yıl

mehmet bey ne güzel ifade ettiniz

Nilüfer Tebke 6 yıl

tatlı lakin sağlikli tatli şerbetli değil

Nilüfer Tebke 6 yıl

spordaan sonra vücud endorfin salgılar tatliya gerek kalmaz

Nilüfer Tebke 6 yıl

Spordan sonra vücutta neredeyse hiç bir besin maddesi kalmaz. Hele ki yoğun spor yapanlarda. Ozaman beden protein ihtiyacını gidermek için kas eritmemesi için hemen hızlı protein tüketilmeli. Ve bu proteinin hızlı sindirilmesi için de kan şekeri arttırılmalı. Bundan dolayı tatlıyı burada yemek daha doğru eğer illa ki tatlısız yapamıyorsanız. Tabi ki muz gibi bir meyve daha doğru seçenek tatlı yerine. Sağlıklı tatlı derken hangi tatlıdan bahsediyorsunuz ?

Mehmed Okuroğlu 6 yıl

hani şu hurma şurubu ile yapılan özel tatlılar

Nilüfer Tebke 6 yıl

siz beslenme uzmani mısıniz

Nilüfer Tebke 6 yıl

O tatlıları bilmiyorum. Hayır, beslenme uzmanı değilim. Hobi olarak ilgileniyorum beslenme ve spor ile, fakat sürekli araştırdığım ve farklı makaleler okuduğum için genele göre daha fazla bilgi sahibiyim.

Mehmed Okuroğlu 6 yıl

harika

Nilüfer Tebke 6 yıl

karatay ne diyorsunuz mantıklimı dedikleri birde şu alkalı diyet

Nilüfer Tebke 6 yıl

bu arada beslenme konusunda en az sizin kadar meraklıyım

Nilüfer Tebke 6 yıl

alkali bir içecek hazırlamiştim kendime allahim o neydi yaa asla o tatdı unutamam bizim beslenme alişkanlıklarımaza hitap etmiyor bence karatay ile dukan daha mantıklı

Nilüfer Tebke 6 yıl

Nekadar güzel ilgilenmeniz bu konularla. Bahsettiğiniz diyetleri bilmiyorum. Size tavsiyem diyet adı altında sunulan hiç bir şeye yanaşmayınız. Günlük almanız gereken kaloriyi hesaplayın. Almanız gereken yağ/protein/karbonhidrat besin oranlarını 25%/25%/50% şeklinde ayarlayın almanız gereken günlük kalorilere göre. Ve 5-6 beslenme yapın. 3 ana, 2-3 ara beslenme. Ana beslenmelerde eşit miktarda protein dağılımı olsun. Karataya da gelince aşırı genel bilgiler veriyor. Ben Karatayın tavsiyelerini dinlemiyorum açıkçası. Onun verdiği bilgiler düzenli spor yapan birisi için geçerli değil. Mesela 18:00 sonra yemek yemeğin diyor Karatay. Peki ben 20:00 antreman yaparsam ne olacak? Aç mı dolaşacam antremandan sonra. Bu bedenimi çok kötü etkiler uzun süre yaparsam. Ayrıca benim son beslenme saatim yatmadan 30 dakika önce. Beden uyurken de beslenmesi gerek. Örneğin yavaş protein ve sağlıklı yağlar ile. Ben 30 gram ceviz ile 200 gram lor peyniri tüketiyorum yatmadan önce. Önemli olan akşam saatlerinde yemek yememek değil. Ne yediğin. Karbonhidrat tüketilmemeli akşamları eğer sporu akşam yapmıyorsak, o ayrı konu.

Mehmed Okuroğlu 6 yıl

çok samimi çok özenli ve yerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim çok mersi renk kattınız

Nilüfer Tebke 6 yıl

Rica ederim. Kolay gelsin.

Mehmed Okuroğlu 6 yıl