Palm yağı zararlı mı?

Palm yağının bir çok yerde zararlı olduğunu okudum. Bu yağ için ne düşünüyorsunuz?

L
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

Önclikle, palm ağaçları ile ilgili duyduklarınız karalama değil gerçektir. Ben yıllardır Endonezya başta olmak üzere güneydoğu Asya ülkelerini ziyaret ediyorum ve Palm yağı endüstrisinin yağmur ormanlarını ve zincirleme olarak bu ormanlarda yaşayan canlıları nasıl yok ettiğini özellikle Borneo'da bizzat gördüm. Çok hızlı büyüyen bir ağaç olduğu için 500 yıl büyüyen nadir ağaçların oluşturduğu yağmur ormanlarını katledip heryere bu ağaçları dikmişler, bu ormanları yakarak veya ağaçları keserek telafisi mümkün olmayan hatalar yapıldı, uluslararası doğa koruma örgütlerinin baskıları sonucu durum biraz daha kontrol altındı ama iş işten geçti.. Dünyada sadece Borneo ve Sumatra'da yasayan orangutanların nesli bu endüstri yüzünden tükenmek üzere. Yüzlerce canlı türü tükenme tehlikesiyle yüzleşti. Elinizde internet var araştırırsanız dehşete kapılırsınız.

G

Kuresel vampirleri bazilari bizdeki ltd veya AS ler ile karistiriyor bunlar degil orman katli ve sagliksiz yag uretmek bir bidon petrole bir minubus dolusu insani feda ederler. Sonrada yalnislikla oldu deyip kaldiklari yerden devam ederler. Palm yagi lezzetli imis!!!vay arkadas!

Murat Cokduran 6 yıl

Bu yorumunuzu okuyan cogu kisi vah vah diyerek uzulmus ama bu zararlarin aslinda kendisine yapildigini farketmemistir. Malesef dunyada olup biten herseyi tv izler gibi izliyoruz.. Dunya dengesi cok hizli bir sekilde bozulmaya devam ediyor....

Ayşe Sule 6 yıl