Probien probiyotik ve prebiyotik kapsul için ne düşünürsünüz?

Paylasir misiniz?

com-ronwbyijwzxdxekkrk5h.jpg
O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
29
29 CEVAP

Bir diğer nokta da şu: Probiyotiklerin tipik özelliklerinden biri mide asidine dayanıklı olmalarıdır. Bu durumda "probiyotikler mide asidinde ölmesin diye kapsüle koyduk, bu üründen almazsanız probiyotik almamış olursunuz" olayı pek geçerli değil, o yüzden enterik kapsül dediğimiz kapsüle pek ihtiyaç varmış gibi durmuyor.

E

peki nasıl oluyorsa kapsülün içindeki probiyotikler mide tarafından ölüyorda, yoğurt kefir gibi yiyeceklerin içindeki probiyotikler mideden bir şey olmamış gibi geçebiliyorlar ?

Hakan Beyhan 6 yıl

Ne kapsülün içindeki, ne de fermente gıdalar içindeki probiyotikler ölmüyor

Emre Manet 6 yıl

Yanlis bilgi. Probiyotik bakterilerinin hepsi mide asidinden etkilenmez. Aside ve safra tuzlarina direncli probiyotik suslari oldugu gibi asitten etkilenen cinslerde mevcuttur. Yogurdu mayalayan Lactobacillus acidfilus, bulgarikus ve termafilus aside direnslidir.

Ihsan AbanuZoglu 6 yıl

Yanlış bilgi olan bilgi hangisi

Emre Manet 6 yıl

Normal yoğurtta Lactobacillus acidophilus bakterisi bulunmaz zaten bulunuyorsa probiyotik yoğurt olur normal yoğurt 2 bakteriden oluşur onlar da Lactobacillus bulgarius Streptecoccus Termophilus bakterileridir danem mayanın probiyotik yoğurdu bunlara ek olarak Lactobacillus acidophilus probiyotik bakterisinden oluşur o zaman danem mayanın probiyotik yoğurt mayası üretmesine gerek yoktur normal yoğurt da bulunuyorsa

Serdar Gökçeoğlu 6 yıl

com-o4ynclk4rrrxhcb4rpk1.jpg

Emre Manet 6 yıl

Bir bakteri probiyotik bakteri ise tüm sindirim sistemi asidine dirençli olmalıdır. İstisnalar kaideyi bozmaz.

Emre Manet 6 yıl