Sirkesiz turşu yaptım probiotik turşu oldu sanırım

16 yaşında kızımın Mide bagırsak sorunları yüzünden yaz tatilini hastanede geçirdik. Asla yogurt yemiyor turşu yemiyor. Yogurt yedirmek için çok uğraştık turşuyu umursamıyordum. Ama ögrendimki probiotikmiş sadece tuz su ve asma yapragıyla turşu kurdum. Sirkeyle yaptıgım turşulardan güzel oldu. Üç gün dışarıda beklettim sonra dolaba aldım. Tadında hiç fark yok sadece ben sarımsağıda az koymuştum. 10 gün oldu gördüğünüz gibi suyu duru. Kızımda beğendi. Cesaret edemeyenlere tavsiye ederim. Şuan probiotik birşey yapmış oldum degilmi ???

com-gch4gkxno12bdwnse318.jpg
com-smzgv8n8fsylaujqvy9g.jpg
com-5abm5e4p6m1bgvnspl4b.jpg
Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
34
34 CEVAP

salamura asma yapragi kullanabilirmiyiz

N

Sanırım kullanılabiliyor

Yasemin Kaya 6 yıl

Cay kullanmamışsınız galiba

Leyla Oğuzz 6 yıl

Leyla Oğuzz taze asma yapragı kullandım

Yasemin Kaya 6 yıl

Sadece asma yapragı yeterli geldimi ben salamura yaprak koyucagım çayda koymama gerek varmı acaba

Leyla Oğuzz 6 yıl

Asma, kiraz veya visne yapragikoyarsaniz caya gerek yok. Hepsinde tein var.

Serhan Elnar 6 yıl

Leyla Oğuzz ben sadece asma yapragı koydum çay koymadım

Yasemin Kaya 6 yıl

Hepsi tein iceriyor zaten biri yeterli.

Serhan Elnar 6 yıl

Ilk kez kurucagım ve ben cok turşu kuruyorum bozulursa üzülürüm o yüzden sordum .

Leyla Oğuzz 6 yıl

O zaman yapmadan once iyice okuyup arastirin, bir cok tarif var internette ama fermente ve probiyotik tursunun yapimi farkli. Ben www. Fermentemutfagim sitesinin probiyotik tursu tarifini okumanizi oneirim.

Serhan Elnar 6 yıl

Teşekür ederim

Leyla Oğuzz 6 yıl

Leyla Oğuzz Tarif: Sanayi tipi turşuların aksine limon tuzu ve sirke içermeyen bu tarifte ekşilik sadece laktik asit fermantasyon sürecinden geliyor. Probiyotik, mineraller ve vitaminler açısından zengin bu basit tarifin detaylarını aşağıda bulabilirsiniz. İçindekiler (1litre oda sıcaklığında 50gr iyotsuz deniz veya kaya tuzu ve su ile hazırlanmış) 1 kg salatalık, yıkanmış 6-8 diş ayıklanmış sarımsak 1 adet dilimlenmiş limon 5-6 sap dereotu 2-3 sap kereviz 5-6 taze asma yaprağı 2 litrelik cam kavanoz. Aroma sevmeyen varsa kereviz, dereotu vs. Koymasın. Bunlar koyulması da olur. Nasıl Yapılır? Salatalıkları mümkün olduğunca sıkı bir şekilde kavanoza yerleştirin. Daha sonra aralarına limon ve sarımsakları ekleyin. Kavanozun yarısına gelince dereotu ve kereviz yapraklarını yerleştirip kavanozun (dereotu ve kereviz sevmeyenler koymasın) ağzında iki parmak kalacak şekilde tekrar salatalık doldurun. Üstünü asma yaprakları ile kaplayın. Yaprakların tamamen kapanması için salamura ilave edin. Ufak bir ağırlık ile (taş, cam) turşuyu salamuranın altında kalacak şekilde bastırın. Turşunun olgunlaşma sürecinde suyu artacağından salamuranın kavanozun ağzından bir-iki parmak aşağıda kalmasına dikkat edin. Eğer taşma olursa fazla suyu dökebilirsiniz. Kavanozun ağzını çok sıkı olmayacak, hava çıkısına izin verecek şekilde kapatıp mümkünse 20-24 derece arasında 5 gün- 1 hafta arası bekletin. Bu süreçte salamuranın rengi bulanıklaşacak, salatalıklar renk ve doku değiştirecek. Aromatiklerin lezzeti turşunun suyuna karışacak. 5 gün sonra açıp tadabilirsiniz. Tuzlu su yerini ekşi, lezzetli bir salamuraya bırakmışsa tursunuz olmuş demektir. Buzdolabında saklayın… Yapın yapın bol bol probiyotik alsın bağırsaklarınız bayram etsin..

Yasemin Kaya 6 yıl

Leyla Oğuzz limonu fazla tavsiye etmiyorlar

Yasemin Kaya 6 yıl

Bence ne sirke ne de limona gerek yok. Ikisi de tek basina faydali ama tursunun icinde faydali baktetileri de olduruyor.

Serhan Elnar 6 yıl

Leyla Oğuzz bende sadece bir litrelik kavanozda denedim sizde öyle bir deneyin isterseniz

Yasemin Kaya 6 yıl

Serhan Elnar evet öyleymiş

Yasemin Kaya 6 yıl

Limon hic katmadım, sirke yok sadece su kaya tuzu ama cankırı kaya tuzu degil bizim tuz gölünün kaya tuzu ve asma yapragı koydum en üste Yasemin Kaya hanım yardımcı oldugunuz icin teşekürler verdiginiz siteyide inceledim biraz aklım karışmıştı cünkü herkez farklı kuruyor .

Leyla Oğuzz 6 yıl

Bide tuzunu sizce azmı koydum 5 litrelik kovonozlara 5 kaşık

Leyla Oğuzz 6 yıl

Ben bu sayfaya girdigimde bir seyler ogrenirim diyordum hic oyle degilmis. Size bana gore guzel bir sayfa tavsiye ettim okumak yerine her adimi soruyorsunuz. Okusaniz mantigini da anlardiniz. Bana gore degilmis bu sayfa... Cikiyorum.

Serhan Elnar 6 yıl

Ben okuyup sürekli takip ediyorum ama genede yapanlardan tam bilgi almak istiyorum ve ben bu sayfa ya üye olunca ne kadar yanlış beslendigimi farkettim cünkü bagırsaklarımdan dolayı sürelli acillik olup igleler ve serumlar yiyorum. Ve bi dünya ilac veriyorlar ve başka bircok hastalıklar burda şunu anladımki diger hastalıklarımın sebebide aslında bagırsaklarımdan kaynaklanıyormuş o yüzden önce probiyotikle turşu ile başlamaya karar verdim probiyotik mayaları bulunca da yogurt ta yapmaya calışıcagım .

Leyla Oğuzz 6 yıl

Haydar CansevgiLi ve serdar aktaş beye ve yardımcı olan arkadaşlarada teşekür ederim böyle sayfa kurdukları icin isimleri etiketleyemedim kusura bakmayın.

Leyla Oğuzz 6 yıl

Leyla Oğuzz bilgi almak istemenizde bence sakınca yok. Yardımcı olabildiysem sevinirim

Yasemin Kaya 6 yıl

Leyla Oğuzz bir litre suya 2 yemek kaşığı tuz gerekiyor

Yasemin Kaya 6 yıl

Aynen öyle kurdum Yasemin Kaya hanım yardımcı oldugunuz icin cok teşekür ederim.

Leyla Oğuzz 6 yıl