Sütten elde edilen kaymak kilo vermeye yardımcı olabilir mi?

Kilo vermekte kaymağı(sütten elde edilen) da mı öneriyorsunuz?

- Evet 1 öğünde 1 paket kaymak (150 gr) yerim. Yanında 1 çay bardağı zeytinyağı ( salatada) ve 100-150 gr da tereyağı ( 5 yumurta pişirirken). Bu benim tipik kahvaltımdır. Tabii bol zeytin, yeşillik vs. De var. 10 sene önce kaymaklı ekmek kadayıfının kaymağını yemezdim (zararlı diye),tatlısını da enerji versin diye yerdim. O zamanlar bu beslenmeyi duymamış olsaydım şimdi tip 2 şeker hastası olmuştum.
-Ayrıca bu şekilde besleneli ( günde 8-10 yumurtalı) 10 yıl oldu. Başlarda İHE’nin organik tam buğday ekmeğinden yiyordum 2-3 dilim. Sonra o da bitti. 58 yaşındayım. Trigliserid 50, HDL 80. Çekap doktorları diyecek bir şey bulamıyor. ( detaylı sorular sonunda bana bu beslenmenin zararlı olduğunu söylüyorlar ama değerlerimin açıklamasını yapamıyorlar. Çünkü onlara ( tipik batı tıbbı) sağlık ve gıda ilişkisi öğretilmemiş.

İ
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
6
6 CEVAP

Ekmek yok galiba beslenmenizde. Diger öğünlerinizde ne yiyorsunuz. 1 günlük ornek menü yazar mısınız?

G

İlk öğünüm öğleden sonra. Kocaman kase yeşillik,(roka, maydanoz, domates, kapya biber vb. Dereotu, brokoli) beyaz (tulum vs) peynir, ( eski kaşar) bol zeytin, bol bol zeytinyağı, kendi yapımım elma sirkesi, limon, çöre(k) otu, fesleğen vs. Den oluşan salata. Yanında 4-5 yumurta.

Gürsel Williams 6 yıl

Ara öğün yok. Ama şekersiz içecekler mümkün. Hindistan cevizi yağlı kahve, çay. Akşam sadece tek tabak bir yemek. Hellim kızartmalı shitake/ kayın mantarlı ( bol tereyağlı). Bazen bunların üstüne 3-4 yumurta kırar yerim. Bazen kemik suyu çorbası, köfte, balık, sebze yemekleri (tek tabak ) olabilir. Yatmadan 3-4 saat önce yemeği bırakıyorum. Ertesi gün öğleden sonra yediğimde 16-17 saatlik bir boş mide oluyor. Ama acıkma yok. Hatta bu aç karına 100 km Bisiklete binsem halsizlik olmuyor. Az öğün, bol miktar, ama yağdan kaçınmadan besleniyorum.

Gürsel Williams 6 yıl

Teşekkürler. Ben kendime göre ayarlarım. Sistemi kavradim. Sabah kahvaltı yapmam gerek tansiyon ilacı için. Bir de mide problemi var. Endeskopi yapılacak.

Gülşen Göçerler 6 yıl

Listeye kuru baklagiller. Kuru fasulye nohut mercimek eklenebilir mı?

Gülşen Göçerler 6 yıl

Süpersiniz

Sibel Caba 6 yıl

Gürsel Williams Tebrik ederim sağlıklı ömürler dilerim..

Müzeyyen Süneçli 6 yıl

Meyve hıc sabahta olsa yemedıgınızı anladım bu arada Gürsel Williams bey.

Sibel Caba 6 yıl

Yoğurt meyve ve kurubaklagilleri de merak ediyorum. Ayrica kahve ve çaya tereyağ koysak olur mu?

Gülşen Göçerler 6 yıl

Meyveyi atlamışım. Muzlu, tarçınlı kefir içerim. Avokadoyu bol tüketirim. Bulursam orman meyveleri veya nar yerim. Meyve suyu içmem. Baklagil çok seyrek tüketirim.

Gürsel Williams 6 yıl

Sibel Caba meyve az yerim. Günde 1 porsiyonu geçmez.

Gürsel Williams 6 yıl

früktoz nedeniyle mi?

Deniz Pasinlioglu 6 yıl

Astım ve bronsektazi nedeniyle keçiboynuzu pekmezi ve tarçınlı zencefilli bal günde 1yemek kaşığı alıyorum. Yogurt olmazsa olmazim. Turk kahvesi ve kahvaltıda açık limonlu çay.. Bu listem nasıl sizce. Kilo veremiyorum ekmeği de çok az yediğim halde

Gülşen Göçerler 6 yıl

Baklagıllerde yesılmercımek ve kuru fasulye yenılcek ama tahıllar hıc yok dıye bılıyoruz bızde

Sibel Caba 6 yıl

Deniz Pasinlioglu evet früktozdan uzak durmak lazım. Eskiden çok az bal yerdim, şimdi onu da yemiyorum. Şekeri, ekmeği, fruktozu bıraktıkça sağlık kazandım. Son 10 yılda belki 2 kere nezle olur gibi oldum, 1 günde atlattım. D vitamini takviyesi de alıyorum ayrıca.

Gürsel Williams 6 yıl

Sibel Caba yenecek diye bir kural yok. Tarım öncesinde bu sebzeler tüketilmiyordu diye biliniyor. Ama iyi pişirmek suretiyle seyrek yiyorum. Mercimek biraz daha masum. Diğerlerinde lektin sorunu fazla.

Gürsel Williams 6 yıl

Deniz Pasinlioglu ibrahim bey yazıyor benzer şeyler zaten. Ama ben de eklemeler yaparım tabii.

Gürsel Williams 6 yıl

Müzeyyen Süneçli teşekkür ederim. Hep beraber dilerim.

Gürsel Williams 6 yıl

bakliyatları 48 saat suda bekletseniz.. İlk 24 saat sadece suda, ikinci 24 saat ise yeni su koyup buna ev yapımı yoğurt veya kefirin alt suyundan 2-3 çorba kaşığı da ilave edilince daha da iyi oluyor bu lektin parçalama işi, %80-90 gidiyormuş keza kuruyemişler için de öyle

Deniz Pasinlioglu 6 yıl

Lektin ciddi sorun. Çok tsk ederim bızımle paylaşın lutfen

Sibel Caba 6 yıl

Yogurt konusunda ne düşünüyorsunuz. Ev yapımı.

Gülşen Göçerler 6 yıl

Gülşen Göçerler yoğurt iyi bir gıdadır. Sık tüketmek lazım. Ama kefir daha üstündür.

Gürsel Williams 6 yıl