Tahin pekmezin bağırsak florasına zararı var mı?

Merhaba, yaklaşık 2 aydir şeker ve hamur işlerini bıraktım. Açık sütten yogurt mayalamaya başladım. Seker yerine tahin pekmez yiyorum. Tahin pekmez hakkında görüşleriniz nedir? Bağırsak florasina zarari var mi?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
15
15 CEVAP

Pekmezini az koyun. Ben 2 yıl çok sıkı gaps tarzı diyet yaptım. Bağırsaklar düzeldikçe sonra doktorum tahin pekmeze izin verdi ama çok az tatlı olsun ve birkaç kaşık sadece dedi. Sonuçta zararlı bakteriler şekerle besleniyor, beslemek istemeyiz.

I

Sanırım her türlü şeker bu zararlıları besliyor dimi? Meyve felan da yesek aynı şey...

Ahmet Kocagöbek 6 yıl

Ahmet Kocagöbek evet aynı şey. Günde tek meyveye izin var benim beslenmemde. O da elma olsa iyi olur dedi doktorum.

Ipek Dalbudak 6 yıl

Ipek bu diyet hakkında biraz bilgi verebilirica misiniz? Mesela yoğurt yiyebilir muydunuz benim süt ve süt ürünlerine karşı hassasiyetim var da.

Mlda Kavruk 6 yıl

bende gluten ve yumurta alerjisi vardı, süt te dokunuyordu. Şiddetli ishal oluyordum bunları yiyince. Ama yoğurt ve mayalayarak yaptıklarımı hep tükettim. 2 yılın sonunda alerjiler çok azaldı. Şimdi kısıtlı da olsa sadece kendi yaptığım çavdar, yulaf unlu yiyeceklerden yiyebiliyorum, süt çok canım çekerse (normalde çok severdim, ama o kadar canımı yaktı ki korkar oldum) iki haftada bir, yumurtayı serbestçe istediğim kadar yiyebiliyorum. Ama çok sıkı yaptım diyeti, hiç kaçamak yapmadım, dışarıda belki bulaşmıştır diye yemek bile yemeyip yanımda taşıdım yiyecekleri. Bir lokma bile ağzına girse birkaç haftalık emeğin bozulur demişti doktor çünkü. Ama işe yaradı...

Ipek Dalbudak 6 yıl

Peki hastalığınız neydi ben fibromiyaljiliyim

Mlda Kavruk 6 yıl

Doktorunuz kimdi bitki çayları ve takviye urenkler kullandınız mi?

Mlda Kavruk 6 yıl

5 yıldır sebebi belirlenemeyen 24 saat geçmeyen mide bulantısı ve yanında IBS vardı bende, yaşam kalitem sıfırlanmıştı. Ece hnm a gittim izmir karşıyakada. Takviye olarak sadece probiyotik ve propolis verdi. 1 hafta içinde bulantım geçti, 1 ayda da IBS düzelmeye başladı

Ipek Dalbudak 6 yıl

Geçmiş olsun size o zaman inşallah ben de iyilesebilirim son bir şey sormak istiyorum popülist ve probiyotik hangi markayı?

Mlda Kavruk 6 yıl

size de geçmiş olsun. Probiyotik: Ntbiyotik ve propolis: Neptune marka. Ayrıca bizim mayanın kombiyotik yoğurt ve kımızını da kullanıyorum.

Ipek Dalbudak 6 yıl

Çok teşekkür ederim

Mlda Kavruk 6 yıl