Uykuda diş sıkmak bağırsaklarla mı ilgili?

Uykuda diş sıkmak bağırsaklarla mı ilgili?
C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
39
39 CEVAP

Bildiğim kadarı ile bağırsak sindirim problemim yok. Fakat çok halsizim, her şeyi yerim, abur cubur çok sevmem, ekmek tereyağ, yeşil salata çok severim. Yıllardır dişlerimi sıkıyorum. Doktor ben içeri girmeden biz röntgenden teşhisi koyduk, normalde ağzınızı görmeden koyamayız diş sıkma teşhisini dedi. O kadar ileri boyutta ki dişler birbirini oymuş yıllardır ve bir yerlere fırlamışlar. Rüyamda farkediyorum uyanamasam da, o dişlerimin fırlayıp bir yerlere uçtuğunu görüyorum her gece .

A

magnezyum değerinizi insülininizi tiroid degerlerinizi de bir ölçtürün isterseniz, magnezyum huzur mineralidir ve ciddi eksiklik varsa da gergin bir sekilde uyuyor olabilirsiniz. Tiroidde bozukluk varsa da olabilir, yediğiniz ekmek beyaz undan ise ve de vitamin mineral emiliminizi de bozabilir, gluten ya da herhangi bir gıda hassasiyetinden dolayı bağırsak sağlığınız bozuk olabilir, b12 degeriniz d vit degeriniz kaç onları da ölçtürün isterseniz. Sinirsel bir durum çünkü diş gıcırdatma ve bağırsak sağlığınıza odaklanıp uzman dr görüşü de almalısınız bence.

Sadiye Alır 6 yıl

Halsizlik, sağlıklı uyku uyuyamıyorsunuzdur zaten haliyleyorgun kalkarsınız, ferritin, ggt, demir, demir baglama, eğer insülini ölçtüremezseniz hba1c yi de ölçtürün ve hba1c nin 5.1 in üzerinde olmaması daha iyidir.

Sadiye Alır 6 yıl

Sadiye Alır Teşekkür ederim. Nelerime bakmışlar bir bakayım. D vitamini eksikliği dışında bir şey bulamamışlardı. Zaten hipotiroidim var, dışarıdan alıyorum tiroid hormonunu her sabah. Hba1c neyin ölçüsü?

Anyone Özalan 6 yıl

Hba1c üç aylık şeker ortalaması.

Sadiye Alır 6 yıl

Benim şekerim ömrüm boyunca hiç çıkmadı 60-80 arası. 9 aylık hamileyken 60 civarı idi. Tansiyon, şeker yerlerde. Tabii sizin bahsettiğiniz şeker değeri ve benim bahsettiğim aynı mı bilmiyorum:)

Anyone Özalan 6 yıl

Tabletlerini al, yemen içmenle ilgili bir durum veya kısıtlama yok demişti profesör.

Anyone Özalan 6 yıl

Aynı ama insülin ölçümü kan şekerinden çok daha başka birdeğer ve eğer insülininiz yüksek çıkarsa mutlaka hem dr görüşü hem beslenmenizi gözden geçirmeniz gerek. Ki bünyeniz nasıl tepki veriyor bilemem ama 60 çok düşük kan şekeri için. İnsülin nediri görevi nediri bir araştırın daha iyi anlayacaksınız.

Sadiye Alır 6 yıl

Arada abur cuburum var dediniz ekmek ki muhtemelen beyaz veya tam tahıllı ve de endüstriyel mayalıdır yediğiniz ekmek haliyle şeker metabolizmanız bozulabilir zaten. Doğal beslenme de yoksa vitamin mineral ve diger aksaklıklar da varsa sağlıklı olmak biraz zor bu durumda zaten.

Sadiye Alır 6 yıl

Sadiye Alır Bünye alıştı morgtaki ölünün tansiyonu ile aynı tansiyona ve şekere Bazen hemsireler tansiyon alamıyoruz, öldünüz mü diye dalga geçiyor. Çok hareketli ve sportifim ama son zamanlarda bir gariplik var.

Anyone Özalan 6 yıl

Sadiye Alır Yanlış okumuşsunuz, abur cubur sevmem dedim. Markete daldığımda muz, elma alırım atıştırmalık.

Anyone Özalan 6 yıl

Siz canan karatay hocanın kitaplarını bir okuyun anlayacaksınız, bir de ahmet aydın hocanın taş devri diyeti adlı kitabı da mutlaka okuyun.

Sadiye Alır 6 yıl

Peksevmem okumuştum sanki, zararlı gıdanın azı çoğu olmaz aslında bunu unutmayın. Yararlılarla bağırsaklarınız güçlenip bağışıklığınız da güćlendikçe az miktar zararlıları tolere edebilir belki o zaman. Ama o zamanda zaten zararlıları yemek istemeyecejsiniz bile.

Sadiye Alır 6 yıl

Meyveyi akşam veya çok yiyorsanız o da meyve sekerinden dolayı şeker metabolizmanızı bozabilir.

Sadiye Alır 6 yıl

Siz mutlaka insülin degerinizi ölçtürün bence.

Sadiye Alır 6 yıl

Sadiye Alır Çok teşekkür ederim. Kontrollere gittiğimde nelere bakıyorlar bilmiyorum. Bazen ilacın dozunu değiştiriyorlar. Ben beyaz ekmeği çok sevmem, katkısız undan geleneksel ekmek tarzı satılan yerler ve, ekşi mayalı diye alıyoruz, onları severim. Suni ve paket gıdalar bana kötü kokuyor zaten, içindeki her şeyin kokusunu alıyorum bir de paketleri ilk açtığınızda kötü kokuyorlar, havasız kalmış gibi, o anda bir itiyor beni zaten onlar. Ot, roka, yeşllil çok yerim. Ben çok tuz tüketiyorum, azaltınca başım dönüyor, dengem bozuluyor, ufaktan öyleymişim, keçi gibi tuz yalarmışım o mu yapıyor bu garipliği bilemedim. Önceden tatlı, çikolata çok severdim, hamilelikte yok oldu bu isteğim, bir daha gelmedi. Tahin pekmez harika ama.

Anyone Özalan 6 yıl

Tuz ama hangi tuz, akaaar akaaaarsa aman aman, kaya tuzu olmalı en iyisi bu. Pekmez glisemik indeksi yüksektir yani kan sekerini yükseltir karacigeri yorar yalandırır tüm gi yüksek gıdalar. Tahin harika bir metal ve toksin temizleyicisi, büyük balık yediğimizde ardından bir miktar tahinli helva ya da sedece tahin yeriz evde mutlaka.

Sadiye Alır 6 yıl

Tuzdaki minerallere ihtiyacınız çoktur ondandırbu düşkünlüğünüz, mineral açığınız vardır, çankırı kaya tuzunda 84 mineralli. Çankırı kaya tuzunu alıp evdeki rafine tuzu çöpe atalı kaç yıl ildu benim, yetinmedim annemlerdekini de attım. Rafine olan hiçbireyi eve sokmam ben.

Sadiye Alır 6 yıl

Sadiye Alır Buralarda bulabilir miyim ki? Babam doğal yatağından bir tuz getirdi, bütün köylüler onu kullanıyormuş, onunla pişirdiğim yemeklerin tadı diyet içeceklerdeki tatlandırıcı tadı gibi garipti. Benden başka farkeden olmadı ama içim de rahat etmedi.

Anyone Özalan 6 yıl

Sadiye Alır Tahin ve susama bayılıyorum. Simit çok yiyorum susamları yüzünden.

Anyone Özalan 6 yıl

Simit de bir abur cubur ve o susamları sindiremeyebilirsiniz ve sindirim sisteminizi yorarsınız

Sadiye Alır 6 yıl

Ayrıca gluten ve endüstriyel maya tüketiyorsunuz!!!

Sadiye Alır 6 yıl

Tuz için internette çankırı kaya tuzu siteleri var ve rafine edilmemişini araştırın bolca bulursunuz

Sadiye Alır 6 yıl

Sadiye Alır Başka türlü aç kalırım.

Anyone Özalan 6 yıl