Vegan olan insanlar daha fazla mı yaşar?

Merhabalar,

Et yemeyi çoğu insan gibi ben de çok seviyorum. Ancak bir arkadaşımın vegan olma hikayesini dinlediğimde hayvansal ürünlerden uzaklaşmam gerektiğinin farkına vardım. Öncelikle bu konu 2'ye ayrılıyor.

1) Etik olmayan hayvansal ürün üretimi.
2) Hayvansal ürünlerin zararları

1. konuyu tartışmak istemiyorum. Benim öğrenmek istediğim nokta 2. kısımla ilgili. Çünkü hayvansal ürünlerin zararlarını araştırdığımda insan türünün aslında otçul olduğuna kadar giden iddialarla karşılaştım. Mesela bir elmanın kabuğunu yıkıyoruz ya zehirler gitsin diye işte o zehir ette 100 kat fazla bulunuyormuş. Vegan milletler (africa ve çin kabileleri) 100 yaşından fazla yaşarken et ağırlıklı beslenen milletler(Avrupa) ortalama 50-60 yıl yaşıyormuş. Uzun ve sağlıklı yaşamın sırrı veganlıkta sanki... İnternette Türkçe aradığımızda etin faydaları çıkarken İngilizce veya almanca aradığımızda ise adeta veganlık çağrısı yapan siteler çoğunlukta. Süt, peynir, yumurta, et... Kanser, hücre stresi, toksinler, sindirim sistemi rahatsızlıkları... Hepsinin çok büyük zararları konuşuluyor. Aramızda vegan varsa bizi aydınlatabilir mi?

Bir de gerçekten mantıklı yorumlar bekliyorum.

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

Et yemenin insan icin degil de cevre icin zararlari ile ilgili bir sey okumustum. Tek bildigim, hayvanlari yetistirirken atmosfere yaptiklari karbon saliniminin zarar verici derecede olmasiydi. Bunun disinda insan vucudu ile ilgili pek bir bilgim yok denebilir.

A