Vejetaryen olmak herhangi bir sağlık sorununa yol açar mı?

Arkadaşlar selamlar... Ben vejeteryan olmayı düşünüyorum.. Tabiki ilk önce bazı fikirlere sahip olmakla beraber vejeteryan olan ve vejeteryanlık hakkında tecrübe sahibi arkadaşlara bu paylaşımı açmak istedim.
Merak ettiğim konu acaba vejeteryanlığın bana herhangi bir sağlık sorunu getirebilirmi? Kilo problemim yok. Sadece beslenme konusunda disiplin sahibiyim ve sağlığıma oldukça özen gösteriyorum. Gayem hayatım boyunca elimden geldikçe sağlıklı kalabilmek ve yaşlılığıma genç yaşımda yatırım yapmak.
Birşeyi yemeden önce 10 kez düşünen birisiyim. İşin özü vejeteryan olursam bunun bana ne gibi iyi getirileri veya zararları olabilir? Göbeğini çöplük niyetine kullanan arkadaşlar yazmassa sevinirim.. Bilgi sahibi olanların bilgilerine ihtiyacım var. Teşekkürler.

com-vkygfepnejdq523ulqw1.jpg
O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
54
54 CEVAP

Dünyaya 1 kere geliyorsun ve bir daha alamayacagin lezzetleri siliyorsun sen et yesende yemesende o hayvanlar kesilecek ve başkaları yiyecek. Eninde sonunda hepimiz öleceğiz ama nasil yasadigimizin önemi var ben dünya gelmişken butun lezzetleri tatmak isterim sonuçta bu hayati bir daha yasamiyacagim ve bizim ailede herkes etcil et olmaya yemeğe yemek gözüyle bakılmıyor çok şükür ailemizde normal ölümle 80 yaşın altında ölen yok et sagliktir ancak her seyde olduğu gibi bununda asirisi zarar kendini böyle güzel bir seyden mahrum bırakmak bana saçma geliyor. Dünya fani bak keyfine

F

Ben sadece kaliyeli yaşamak istiyorum. Tabiki kesilecek tek amacım. Sağlıklı ve formda kalabilmek. Lezzetli herşey sağlıklı değil diye düşünüyorum

Ozan Kevkir 6 yıl

Bu ne saçma bir yorum yav

Ozan Pilana 6 yıl

Abartmana gerek yok Sinan Şen kimseye zülum ettiğim yok benim

Ozan Kevkir 6 yıl

Insanlar bunca hayvana ne diye besliyor. Soyle düşün dunyadaki herkes vegan oldu bunca hayvani doğaya saldi bu hayvanlar dogada nekadar dayanabilir. Gerçekçi olalim insanlar genel anlamda menfaati olmayan isi yapar mi bu hayvanlari korumasinin ve neslinin devamini saglamasida kendi karinlarini doyurmak. İs insanlarin keyfine gelince baska insanlatin haklarına zarar vermeden keyif sureceksin oldur zulum et diye birsey demedim. Son olarak insanlarin vucudu et sindirebilen bir sistemle olusmus ve et yemek seni saglikli tutuyor ise buna senin ihtiyacin var demektir.

Fatih Koçar 6 yıl