Vejetaryen olmak herhangi bir sağlık sorununa yol açar mı?

Arkadaşlar selamlar... Ben vejeteryan olmayı düşünüyorum.. Tabiki ilk önce bazı fikirlere sahip olmakla beraber vejeteryan olan ve vejeteryanlık hakkında tecrübe sahibi arkadaşlara bu paylaşımı açmak istedim.
Merak ettiğim konu acaba vejeteryanlığın bana herhangi bir sağlık sorunu getirebilirmi? Kilo problemim yok. Sadece beslenme konusunda disiplin sahibiyim ve sağlığıma oldukça özen gösteriyorum. Gayem hayatım boyunca elimden geldikçe sağlıklı kalabilmek ve yaşlılığıma genç yaşımda yatırım yapmak.
Birşeyi yemeden önce 10 kez düşünen birisiyim. İşin özü vejeteryan olursam bunun bana ne gibi iyi getirileri veya zararları olabilir? Göbeğini çöplük niyetine kullanan arkadaşlar yazmassa sevinirim.. Bilgi sahibi olanların bilgilerine ihtiyacım var. Teşekkürler.

com-vkygfepnejdq523ulqw1.jpg
O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
54
54 CEVAP

1 yıldır veganım, ondan önce de 4 yıl vejeteryan. Hiç bir sağlık sorunu yaşamamakla beraber şu dönemde ne her hangi bir doktora gittim ne de sakinleştirici de dahil her hangi bir ilaç kullandım.

R

12 yıldır vegan olan arkadaşım var, B12 eksikliğine bağlı sorunu yok. Ama, endişeleniyirsanız B12 desteği ala bilirsiniz sorun değil bu.

Ramil Yasan 6 yıl

B12yi bakteriler üretiyor, toprakta da B12 var ve bitkilerin genellikle üzerlerinde oluyor o bitkileri yiyen hayvanların kaslarında depolanıyor. Biz bitkileri yıkayarak yediyimiz için B12 gidiyor. Ama, onu ebay, aliexpress gibi sitelerden bile kolaylıkla edinmek mümkün. Hayvan kökenli değil kesinlikle.

Ramil Yasan 6 yıl