Aldığım açık çiğ süt sağlığa zararlı mı? karbonat mı katılmış?

bugünlerde kafamda süt ile ilgili bazı soru işaretleri var maalesef. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum özellikle gida mühendisi arkadaşlardan cevap rica ediyorum. (Ben bir arkadaşım ile görüştüm ama sizlerinde görüşünü merak etmekteyim)
Şöyleki;

Bir tanıdıktan açık çiğ süt almaya basladim ancak bugüne kadar hiç dibi tutmayan sütun artık dibi tutuyor. Gida mühendisi arkadaşım beklediğini yada içine karbonat katıldığını söyledi.

Ayrıca çiğ sütü ne kadar kaynatırsam kaynatayım icindeki zararlı bakterilerin ölmediğini aksine kaynadıkça çoğaldığını da söyledi . ( sağım saklama koşulları vs. Gercekten düşününce şehir içinde kaç mandiraya gittiysem makineler pis acikta ineğin memesini temizlemiyorlar vs.)

Arkadaşımın önerisi ise kontrolden geçmiş raftaki sütler .

Yardımcı olmanızı rica ediyorum

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
26
26 CEVAP

Bizimde ilk önerimiz aslında pastörize günlük sütlerdir

S

Peki çok teşekkür ediyorum ilginiz için.

Belgin Akbuz 6 yıl

Serdar bey ve Haydar bey, "hormonlu ineklerden elde edildigi varsayilar pastorize sut mu, yoksa uht kutuda satilan organik sut mu ?" sorusuna yanitiniz ne olur ?

Pinar Iğrek 6 yıl

Pinar Iğrek hormonlu antibiyotikli, gdo lu yemlerle beslenmiş 'sistem mağduru' ineklerden pastörize veya uht süt.. Al birini vur ötekine ancak yine de pastorize..

Tahsin Buğdalı 6 yıl

Tahsin Buğdalı degerli yorumlarınızı bekliyorum

Belgin Akbuz 6 yıl

Ari çiftlik belgesi olmayan açık sütler içinde geçerli maalesef söyledikleriniz

Serdar Gökçeoğlu 6 yıl

Bende köyde yaşayan keçilerden taze sağılmiş, ılıklığı geçmeden elime geçen sütü kullanıyorum acaba ne kadar sağlıklı?

Emine Canpolat 6 yıl

Tahsin Buğdalı, bilginiz varsa nedenini paylasir misiniz ?

Pinar Iğrek 6 yıl

Pinar Iğrek neden çünkü antibiyotik almış hayvanın sütüne geçiyor ve bize de endirekt geçiyor. %100 organik sütler kısmen kontrol altında ve güvenli. Hangi süt olursa olsun onu yapan hayvanın yaşantısından ve sağlığından soframıza, yoğurdumuza uzanan tüm prosesleri bilmek gerekiyor.. Bu veriler üzerinden sütü değerlendirmek lazım..

Tahsin Buğdalı 6 yıl

Tahsin Buğdalı, piyasadaki gunluk sutlerin hormonlu ineklerden elden edikleri soyleniyor. Raflarda organik uht sutler de var. Hangisini secelim sorusuna pastorize olani secmek uygundur demissiniz. Bunun gerekcesi hakkinda bilgi verir misiniz diye sormak istemistim aslinda. Hormonlu ama yine de bu gunluk sutleri mi secmek lazim? Yoksa Organik uht'ler daha mi iyi olur ?

Pinar Iğrek 6 yıl

uht sütler kesinlikle olmaz

Serdar Gökçeoğlu 6 yıl

Pinar Iğrek uht sütler ile ilgili dosyalar kısmında birçok makale var. Bunun gerekçeleri o dosyalarda var ve bizim önerimiz değil'organik uht' olsa bile.. Bunun yerine pastorize günlük sütleri tercih etmek gerekir. Ama en iyisi güvenilir, sağlam süt üreticilerini tercih etmek.. 'nereden bulalım' sorusunu hissedebiliyorum.. Ama sağlığımız için bunu araştırıp, sorup soruşturmaya değer.. İstanbulda Aysun the sütçü var mesala.. Birçok gıda kooperatifi var, pazarlar var.. Ama yönümüz sadece ama sadece market olunca yapacak çok fazla alternatif kalmıyor.. Yönümüzü, bakış açımızı değiştirmek gerekir.. Hiç zor değil aslında..

Tahsin Buğdalı 6 yıl

Tahsin Buğdalı, sagolun.

Pinar Iğrek 6 yıl