Aldığım açık çiğ süt sağlığa zararlı mı? karbonat mı katılmış?

bugünlerde kafamda süt ile ilgili bazı soru işaretleri var maalesef. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum özellikle gida mühendisi arkadaşlardan cevap rica ediyorum. (Ben bir arkadaşım ile görüştüm ama sizlerinde görüşünü merak etmekteyim)
Şöyleki;

Bir tanıdıktan açık çiğ süt almaya basladim ancak bugüne kadar hiç dibi tutmayan sütun artık dibi tutuyor. Gida mühendisi arkadaşım beklediğini yada içine karbonat katıldığını söyledi.

Ayrıca çiğ sütü ne kadar kaynatırsam kaynatayım icindeki zararlı bakterilerin ölmediğini aksine kaynadıkça çoğaldığını da söyledi . ( sağım saklama koşulları vs. Gercekten düşününce şehir içinde kaç mandiraya gittiysem makineler pis acikta ineğin memesini temizlemiyorlar vs.)

Arkadaşımın önerisi ise kontrolden geçmiş raftaki sütler .

Yardımcı olmanızı rica ediyorum

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
26
26 CEVAP

Gida mühendisiyim. Arkadaşınız anlattıklari klasik okul bilgileri yani pastorize sut iyidir vs Kaynadikca bakteri artari bir gida muh. Soylemis olabilecegini sanmıyorum cunku cok sacma. Ben kizlarima cig sut aliyorum. Evet sut kaynayinca proteinler deforme olur ama ben sutu maya ile canlandiriyorum zaten. Çocuklarim sut icirmiyorum zaten alerjik ve sindirimi zor, kahvaltı da ayran iciriyorum. Steril sütü asla paztorize sütü ancak mecbur kalırsam alıyorum.

C

Arkadaşım gida mühendisi ve su anda da iyi bir kurumda çalışıyor. Sızin de onunda söylediklerine saygım var ve bu konu hakkinda gorus istedim ki bu yüzden bu postu açtım. Ama meslektaşınızın aktardigi bir bilgi için saçma demenize de üzüldüm. Sonuçta hepiniz farkli hocalardan okullardan görüş aldınız .

Belgin Akbuz 6 yıl

Ancak kaynadikca bakterilerin cogaldigi bilgisi gercekten saçma. Ben de bir gida muhendisiiyim. Edindigimiz bilgiler hocalara göre degisen bilgiler degil. Simdi sokagima acik süt satan sütçü geldi. Evet cok güvenilir degil. Ancak iyice kaynatirsaniz. Ki bu yaklasik 15 dakika gibi bir sure yeterli. Icindeki butun bakterileri oldurursunuz. Fiziksel kirleri ise sıkı bir tulbent ile sözünüz.

Filiz Beşevli 6 yıl

Ben bilgi icin sacma dedim. Soyledigini sanmıyorum dedim. Bu bilgi hic bir okul yada hocadan alinacak bir bilgi degil.

Celinay Gönçkavak 6 yıl

Sütü kaynatinca iyi ve kotu bakteriler zaten ölüyor biz yoğurt mayalayinca yararlı bakteriler çoğalır.. Soyle düşünün arkadasinizin dedigi yanlış b u yuzden... Kaynattikca su sut mikroplar ölür bu su icinde gecerlidir.. Sizin arkadasiniz nasil kaynattikca bakteri cogalir diyebiliyor anlayamadim... Ben yakınımda ciftlik var ordan aliyorum direk inekten sagip soğutuc uya konuluyor.. Fiziksel pislik icinde pomplara bez baglanmis pislikler süzüluyor direk.. Yigurduda cok guzel tutuyor. ..

Eda Çakırgöz 6 yıl

Filiz Beşevli uygun olmayan sağma saklama koşullarında üreyen mikropların cogalmasini kasteddim. Zira ineğin memesinin içinde ki süt zaten temizdir. Senelerdir açık süt alirim 15 dakika da kaynatırım. Ama insanın içine şüphe dustumu emin olmak istiyor ışte. Teşekkür ederim

Belgin Akbuz 6 yıl

Uygun olmayan sagma ve saklama kosullarinda olan süt zaten bozulmus ve icinde yararlı olan birsey kalmamistir. Dolayısıyla tuketmemek en dogru. Ancak bu isi gayet steril ortamda yapabilen köylüler var. Onlari bulup alabilmek en guzeli.

Filiz Beşevli 6 yıl

Ben 5 dk kaynattım ne olacak şimdi

Ela Camsul 6 yıl