Bebeğim için lacto gg ve bifido içeren probiotik markası önerir misiniz?

Merhabalar, bebegim icin lacto gg ve bifido iceren probiotik markasi onerisi alabilir miyim. Su an yurtdisindayim, eger yurtdisindan ( Amerika) oneriniz var ise alabilirim. Soguk zincirden ziyade kapsulu Turkiye’ye getirmek daha risksiz sanirim. Turkiye’de onereceginiz bir probiotik var midir? Kucuk bir bir not: Bebegim 15 aylik ve serebral palsisi var. Bagisikligi dusuk oldugundan icinde mantar uremesine imkan vermeyen bir probiotik onerisi paylasirsaniz cok sevinirim! Gaitayi genelde zor yapiyor ama probiotik ile daha rahat yapabiliyor. Cok tesekkurler!

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
30
30 CEVAP

içinizde ben probiyotik ve vitamin hapı kullandım acaip faydalı oldu diyen varsa size çaktırmadan bir placebo hapı veririm.. İç bunu bomba olacaksın derim. Vallada inanır ve kendini bomba gibi hisseder. Placebo ile ilgili psikolojik açıklama bu sayfada... https://www.psychologytoday.com/blog/the-human-beast/201602/do-vitamins-have-placebo-effects

T

Ben probiyotik kapsül kullandım ve acayip faydalı oldu!? 15 yaşında kızım kullanmak istemediği için sivilce ilacı deyip verdim ve evet acayip faydalı oldu. Hani nerede placebo etkisi???

Asya Savaştürk 6 yıl

Asya Savaştürk üsteki ingilizce yazıyı google translate ten türkçeye çevirip okumanız tavsiye ederim.. Placebo etkisi şekerli haptır... İçinde başka iyileştirici hiç bir şey yoktur. Siz kızınıza probiyotik vermişsiniz tabiki etkili olmuş.. Siz placebo nun ne olduğunu anlamamışsınız bir kere...

Tarik Tufanyazıcı 6 yıl

Placebo nedir çok iyi biliyorum yazıyı okumama gerek yok. Kızım sivilce için içtiğini sanıyordu bu durumda placebo etkisiyle sivilceleri geçmeliydi değil mi? Neden tüm bağırsak sorunları ortadan kalktı demek ki probiyotik kullanımımız acayip faydalı olmuş...

Asya Savaştürk 6 yıl

probiyotik kapsül kullanırken gıda olarak başka hiçbir probiyotik gıda almazsanız probiyotik etkisi oldu diyebilirsiniz.. İkisini beraber alıp kapsül faydalı oldu diyemezsiniz.. Yediğimiz bir çok gıdada prebiyotik ve probiyotik vardır.. Kapsül faydalı oldu derken hiç probiyotik gıda almadan kapsül öncesi ve sonrası bağırsaklardaki probiyotik adedi sayılır ve fark varsa o farka göre yaradı denir.. Siz probiyotik bakteri miktarlarınızı saydırdınızdamı faydalı oldu diyorsunuz.. Saydırmadıysanız sizde placebo etkisi yapmış demektir..

Tarik Tufanyazıcı 6 yıl

Vitamin takviyesinin sağlığın korunması olduğuna dair yıllarca duran duruşmayı takiben, artık yeterli diyet olan insanlar için para kaybı olduğunu duyuyoruz. Bu flip-floplara ilk tepki, çok şaşırmamamız gerektiğidir. Sonuçta, bu gibi yüzler beslenme araştırması dersi için eşittir. Aramızda kim bir Akdeniz diyetinin veya bir Vegan diyetinin veya düşük yağlı diyetin veya düşük karbonhidratlı bir diyetin veya düşük proteinli bir diyetin iddia edilen faydalarından haberdar olmaktan bıkmış değil mi? Psikologlar ve doktorlar uzun zamandan beri "tıp" ın aktif madde içermese bile faydalı olabileceğini ve bu artık vitamin içerdiğini çoktan biliyorlardı. Bu, plasebo etkisi olup, buna göre sadece bir şeker hapı alan bir hastada sıklıkla iyileşme gözlenir. Plasebo Etkisi Doktorlar plakaları yönetme konusunda kendileri arasında gülmekteydiler, şaka bazı nedenlerden ötürü onlarda. Birincisi, plasebo etkisi oldukça güçlü olabilir (1). İkincisi, deneysel olarak afyon blokerleri veya diğer ilaçların verilmesi ile önlenebilen fizyolojik etkiler üretmesi anlamında "gerçek" olabilir. Üçüncüsü, aktif ilaçların çoğuna, ilaç araştırması için kontrol edilmesi gereken plasebo etkisi eşlik eder. Dördüncüsü, ilaç üreticileri bunun yaygın olarak bilinmesini istemezlerse de, bir ilacın plasebo etkisi çoğunlukla etken maddenin plasebo etkisinden daha büyük veya daha büyüktür. Beşincisi, plasebonların pek çok reçeteli uyuşturucu yaptığı gibi olumsuz yan etkileri yoktur. Tüm bu konular anti-depresan ilaçlarla bağlantılı olarak tamamen yayınlandı. 2002 yılında yapılan bir çalışmada, en çok görülen 6 antidepresanla ilgili FDA verileri analiz edildi (1). Placebo'nun ilaçların kendisi kadar yaklaşık% 80 oranında etkili olduğunu ve antidepresanların farmakolojik etkilerinin klinik olarak ihmal edilebilir olduğunu düşündüğünü bulmuştu. Büyük bir dozun küçük bir dozdan daha etkili olmadığı düşünülüyor. Çok okunan bir 2010 JAMA makalesi (2), anti-depresan ilaçları kullanan insanların çoğunun, şeker hapı alsalarından daha iyi olmadığını söylemek için gitti. Söylemeye gerek yok, bu bildiriler, plasebo etkilerinin boyutu ve depresyon çalışmalarında kullanılan kişisel raporlara karşı objektif hastalık önlemlerine uygulanıp uygulanmadığı konusunda büyük tartışmalara yol açtı.

Tarik Tufanyazıcı 6 yıl

Plasebo Etkisi ve Vitaminler Pek çok FDA onaylı uyuşturucunun aksine, vitaminler genellikle zararsız gibi görünürler. Herhangi bir hap alarak plasebo etkisinin kilidini açabilirse, vitamin takviyeleri kullanıcıları yaygın hastalıklara karşı daha savunmasız kalabilirler. Vitaminler plasebo olarak düşünülürse, potansiyel olarak genel sağlık ve uzun ömür için faydalı etkilere sahip olabilirler. Araştırmacılar ilk önce vitaminlerin sağlık üzerindeki etkilerini araştırdığında, C vitamininin antioksidan özellikleri açısından bunu yaptılar, ancak bilimsel gerekçesi önemsizdi. Önemli olan sonuçtur. Ne yazık ki, C vitamininin genel popülasyondaki soğuk algınlığı önlediğine dair bir kanıt bulunmamaktadır (ancak dayanıklılık sporcuları gibi bazı popülasyonlarda soğuk algınlığının süresini azaltabilir 3). Soğuk algınlığı ile başa çıkma ne olursa olsun, belki de vitaminler genel sağlığa katkıda bulunur ve insanları yaşlanmaya karşı daha savunmasız bırakır. Eğer bu doğruysa, multivitamin kullanıcıları daha uzun ömürlü olmayı severdi. Bir kez daha, deliller daha hayal kırıklığı yaratamazdı. Vitamin kullanıcıları, çok sayıda farklı çalışmayı birleştiren bir meta-analize göre, kullanıcı olmayan kişiler kadar yaşar (4). Araştırmacılar daha iyi yürütülen araştırmalara baktıklarında vitamin kullanıcılarının daha kısa yaşantıya sahip olduklarını keşfettiler. Vitaminler Neden Plasebo Yararlanmaz? Dolayısıyla, vitamin kullanıcılarının diğerlerinden daha sağlıklı ya da daha uzun ömürlü olmadığından oldukça emin olabiliriz. Bu, vitaminlerin plasebo yararı sağlamadığı anlamına gelir. Neden olmasın? Olası nedenlerle sınırlı sayıda vardır. Belki de vitaminler çoğunlukla beslenme yetersizliklerine karşı koymak ve ortak soğuk gibi enfeksiyonları en aza indirecekleri konusunda herhangi bir beklenti olmadan alınır. Herhangi bir plasebo etkisi yoktur çünkü herhangi bir sağlık sorununun gelişeceği beklentisi yoktur. Başka bir bariz olasılık ise, plasebonlar kendi kendine idare edildiyse çalışmazlar. Bir başka deyişle, plasebo etki, annesinin öpücüğü ile rahatlatılmış bir çocuğun ağrısız noktasına veya doktor tarafından verilen tıbbın iyileştirdiği bir hastanın hastalığına bağlı olarak doğal olarak sosyal bir olgudur. Konu, başka birinin sorunun sorumluluğunu üstlenmesi. Bu nedenle vitaminler plasebo etkisi hakkında ipucu sağlayabilir, ancak vitaminler üretmese bile.

Tarik Tufanyazıcı 6 yıl

Placebo etkisi yanii: Kişi içtiği ilacın kendisini iyileştireceğine inanır ve bu inançla iyileşir kısa açıklaması budur. Ben size diyorum ki sivilce ilacı içtiğini sanıyordu!

Asya Savaştürk 6 yıl

Asya laf kalabalığı derken terbiye sınırlarını aşmayın. Resmini koyduğun yazının altındaki web sayfasındaki bilginin özetini yapıp yazıyı okumanızı vurguladım.. Siz yazıyı okumadığınızı söylüyorsunuz ve placebo yu bildiğinizi iddia ediyorsunuz.. O zaman size söyleyecek sözüm yok..

Tarik Tufanyazıcı 6 yıl

Alzheimer testi yaptırdınız mı hiç veya ilaç kullanıyor musunuz kullanıyorsanız bile üzgünüm sizde placebo etkisi bile yaratmamış. Çok konuşan çok bilir algısı yaratmaya çalışıyorsunuz kusura bakmayın size daha fazla vakit ayıramayacağım...

Asya Savaştürk 6 yıl

Asya placebo etkisi faydasızdan faydalıya gider.. Sizin örneklemeniz tam tersi.. Üstte tercüme ettiğim ingilizce bilgiyi okursanız PLACEBO etkisinin çalışmadığı durumlarıda açıklıyor..

Tarik Tufanyazıcı 6 yıl

Asya ilaç ve hap kullanmıyorum.. Yorumlarıma o konuda kaynak ekliyorumki okunup daha iyi anlaşılsın diye ve ben çok konuşmayayım diye.... Sizin yorumlarınızda bilginizi destekleyen hiç kaynak görmedim.. O zaman çok konuşan siz oluyorsunuz ve yorumlarınızı terbiyesiz bir üslup ile hakeret içeren seviyeye indirerek bilgi seviyenizin seviyesini gösteriyorsunuz..

Tarik Tufanyazıcı 6 yıl