Bir insan neden vegan olur?

Arkadaşlar veganlık ile ilgili çok saçma yorumlar görüyorum hani yobaz bir müslümanla tartışırken ne kadar çıldırtıyorsa sizi o kadar çıldırtıyor veganları. Bir insan neden vegan olur bunu en az 3'e indireyim.

1- Adalet duygusu: Yaşam bir şanstır, biz bu şansları ellerinden alamayız. İnsan bencil ve menfaatli bir canlıdır bunlardan arınıp dürüst olmak önemli.

2- Hayvan sevgisi: Bir insan hem hayvanları sevip hem de onları öldüremez. En büyük çelişkilerden biridir.

3- Sağlıklı bir yaşam: Birçok insan veganlığın ne olduğunu bilmeden doktorların verdiği vegan diyet programını uygularlar. Nelere iyi geldiğini araştırıp bakabilirsiniz.

Bunun dışında vücudunu cesetle doldurmak istememek, aile fertlerine örnek bir davranış sergilemek, ileride büyüyecek çocuklarınızın neden beni bir hayvanla doldurdunuz deyip hesap soramayacak olması da yan sebeplerdir.

2 yıllık vegan hayatım var, sizden daha az gelişmedim ama öyle düşünmeniz yanlış yaptığımı göstermiyor. Ben size hiçbir zaman dayatmam veganlığı ama saygısızlığı da kabul edemiyorum. Düşünün ki hem kendiniz yapamıyorsunuz hem de yapanları yaftalıyorsunuz.

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

Bn anaokulu öğretmeniyim. Artık çalışmıyorum gerçi. Neyse sınıfımda et yemeyen çocuklarda olurdu. Onlar normal beslenenlere göre boyu kısa ve zayıf oluyordu. Bilmiyorum. Belki bizler sonradan kabul edebiliriz kendimize ama çocuklara yapılmasına karşıyım. Bende et yemiyorum ama çocuğum olursa ona pişirilir heralde

C

Büyüyünce eğer veganlığı seçerse size kin ve nefret duyacaktır.

Erkin Uney 6 yıl

Gelişiminde gerilik olmasından iyidir.

Ceysu Yaşlarım 6 yıl

Eğer gerekli desteği sağlamazsanız, tabii ki olur. Gerekli besini almayan herkes de gelişim geriliği olur, bunun veganlıkla naveganlıkla alakası yok.

Fatih Ekercan 6 yıl

O da sizin suçunuz olur. Gelişiminde gerilik söz konusu dahi değildir.

Erkin Uney 6 yıl

Çocuklukta beslenme çok önemli diye düşünüyorum. Bn et yemeyen biriyim ama bunu başkasına dayatamam çocuğum bile olsa

Ceysu Yaşlarım 6 yıl

Bu sizin seçiminizdir ama işte yaftalamak için gelişimi eksik kalır, unutkanlık olur dersen ben de bunun olmadığını anlatmaya çalışırım.

Erkin Uney 6 yıl

Bu konuda bilgi eksiğim var açıkçası

Ceysu Yaşlarım 6 yıl

Sorun yok yeter ki gidermeye çalışın her şeyi tam bilmek mümkün değil

Erkin Uney 6 yıl

Ceysu Yaşlarım birçok saygıdeğer sağlık kurumuna göre veganlık her kişi, her yaş, hamilelik ve bebek dahil her duruma uygun aslında. Sizin de dediğiniz gibi navegan beslenmeyi de çocuklara dayatıyoruz aslında ki birçok çocuğa yediğinin hayvan olduğu söylenmiyor bile..

Özlem Soğukkuyu 6 yıl

Bende okul oncesinde yüksek yapıyorum araştırma okulunda salam vs yemedigim için sınıf öğretmeni benim hasta olduğumu doktor kizdigi için et yemedigimi söylemişti ve bende onu Müdüre şikayet ettim sınıfa gerçeği anlattı ve 1 hafta hayvan hakları ile ilgili proje uygulaması yaptık

Kübra Hesenli 6 yıl