Bir insan neden vegan olur?

Arkadaşlar veganlık ile ilgili çok saçma yorumlar görüyorum hani yobaz bir müslümanla tartışırken ne kadar çıldırtıyorsa sizi o kadar çıldırtıyor veganları. Bir insan neden vegan olur bunu en az 3'e indireyim.

1- Adalet duygusu: Yaşam bir şanstır, biz bu şansları ellerinden alamayız. İnsan bencil ve menfaatli bir canlıdır bunlardan arınıp dürüst olmak önemli.

2- Hayvan sevgisi: Bir insan hem hayvanları sevip hem de onları öldüremez. En büyük çelişkilerden biridir.

3- Sağlıklı bir yaşam: Birçok insan veganlığın ne olduğunu bilmeden doktorların verdiği vegan diyet programını uygularlar. Nelere iyi geldiğini araştırıp bakabilirsiniz.

Bunun dışında vücudunu cesetle doldurmak istememek, aile fertlerine örnek bir davranış sergilemek, ileride büyüyecek çocuklarınızın neden beni bir hayvanla doldurdunuz deyip hesap soramayacak olması da yan sebeplerdir.

2 yıllık vegan hayatım var, sizden daha az gelişmedim ama öyle düşünmeniz yanlış yaptığımı göstermiyor. Ben size hiçbir zaman dayatmam veganlığı ama saygısızlığı da kabul edemiyorum. Düşünün ki hem kendiniz yapamıyorsunuz hem de yapanları yaftalıyorsunuz.

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

Sizin kişisel tercihiniz. Karışmak haddim değil. Dayatma yok ditorsunuz. Ama yazınız sizi vicdanlı iyi kalpli bizi katil hayvan düşmanı göstermiş.

S

Yazı taraflı yani öyle mi? Bence siz veganlığa yakın duruyorsunuz. Bir vegan ancak yanlı görebilirdi bu yazıyı bence veganlık hakkında daha çok bilgi edinmelisiniz. Lütfen buna kulak asın.

Erkin Uney 6 yıl

Ben doğaya karşı değilim. Doğal olduğu sürece ihtiyaç dahilinde yiyorum. Zaman zaman çelişkide olduğum da oluyor ama. Doğanin kuralı böyle diye yemege devam ediyorum. Bizler hem etobur hem otoburuz. Bizim gibi beslenen hayvanlarda var. Onlara nasıl engel olmuyorsak bize de olmamalı.

Sevda İspiroglu 6 yıl

Bir hayvan aç kaldığında insan yiyebiliyorsa. Bir insan da hayvan yiyebilir. İhtiyaç dahilinde

Sevda İspiroglu 6 yıl

Biz onlar gibi ne bulsak onu yemiyoruz biz bulduklarımızı gerekirse bir araya getirip daha çeşitli yemekler yapıyoruz nedeni şu çünkü biz aklımızı nasıl kullanacağımızı biliyoruz. Hepçil demek hem et yiyebilen hem ot demenin yanısıra sadece et ve sadece otla yaşayabilir de demek.

Erkin Uney 6 yıl

Siz sadece et mi yemiyorsunuz.? Yumurta süt bal tüketiyor musunuz?

Sevda İspiroglu 6 yıl

Hayır, kesinlikle.

Erkin Uney 6 yıl

Size saygı duyuyorum. Ama bana göre çok zor bir durum. Yaratılışa inanıyorum. Varoluşa ve varoluş nedenlerine belki bu yüzden sizin tabirinizle hepçilim. Benim için imkansız gibi olan bir durumu yaşadığınız için ayrıca tebrik ederim

Sevda İspiroglu 6 yıl

Bir şey sormak istiyorum. Tarihin hiçbir döneminde bir anda varoluş diye bir şey söz konusu değildir. Yaradılışta insan da yaratıldıysa yani şu anki modern insan halinde mağara adamlarına ya da homo erectus, homo habilislerin kanıtlarını nasıl yorumluyorsunuz?

Erkin Uney 6 yıl

Dediğiniz kanıtlar sadece kafataslarının büyük olması mı

Sevda İspiroglu 6 yıl

Diyelim ki evet.

Erkin Uney 6 yıl

Hangi tür müzik dinlediğimiz bizim tercihimiz olabilir ancak hissedebilen varlıkları köleleştirip, sömürüp, öldürmeyi bir tercih olarak ifade etmemiz doğru olmaz. Yani bir kediye zarar veren biri bunun kendi tercihi olduğunu söylese saygı duymazdık ve bunun yanlış olduğunu söylerdik öyle değil mi? Veganlar aşırı vicdan sahibi, harika kişiler değildir ki. Sadece bizim olmayan hakkımız olmayan şeyleri kullanmayı bırakıp, hayvanlara karşı asgari yükümlülüğümüzü yerine getirip vegan oluyoruz.

Özlem Soğukkuyu 6 yıl