Bir insan neden vegan olur?

Arkadaşlar veganlık ile ilgili çok saçma yorumlar görüyorum hani yobaz bir müslümanla tartışırken ne kadar çıldırtıyorsa sizi o kadar çıldırtıyor veganları. Bir insan neden vegan olur bunu en az 3'e indireyim.

1- Adalet duygusu: Yaşam bir şanstır, biz bu şansları ellerinden alamayız. İnsan bencil ve menfaatli bir canlıdır bunlardan arınıp dürüst olmak önemli.

2- Hayvan sevgisi: Bir insan hem hayvanları sevip hem de onları öldüremez. En büyük çelişkilerden biridir.

3- Sağlıklı bir yaşam: Birçok insan veganlığın ne olduğunu bilmeden doktorların verdiği vegan diyet programını uygularlar. Nelere iyi geldiğini araştırıp bakabilirsiniz.

Bunun dışında vücudunu cesetle doldurmak istememek, aile fertlerine örnek bir davranış sergilemek, ileride büyüyecek çocuklarınızın neden beni bir hayvanla doldurdunuz deyip hesap soramayacak olması da yan sebeplerdir.

2 yıllık vegan hayatım var, sizden daha az gelişmedim ama öyle düşünmeniz yanlış yaptığımı göstermiyor. Ben size hiçbir zaman dayatmam veganlığı ama saygısızlığı da kabul edemiyorum. Düşünün ki hem kendiniz yapamıyorsunuz hem de yapanları yaftalıyorsunuz.

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

oruçtan anlarım. Faydalı olan yenir. Köpek dişlerimiz neden var. Veganlık moda. Zamanı gelince unutulur. Dil balığı yenmen mi ya. Bitkilerde canlı zaten. Anlamasak da bir canı var. Onu neden yiyoruz.

E

Mesela şu an veganizm ile ilgili bilgi birikiminizin az olduğunu biliyorsunuz neden sırf yaftalamak için yorum atıyorsunuz?

Erkin Uney 5 yıl

sana soru bile sordum sen yaftalamaktan bahsediyorsun. Proteinsiz mi kaldın.

Emre Alpisko 5 yıl

Dediğiniz aynı "benim vücudum neden iri, o zaman birilerini dövmeeli, birilerine zarar vermeliyim" gibi olmuş. Köpek dişlerimiz var ancak şu anda yaptığımız şey markete gidip, alışveriş yapıp, yemeğimizi pişirip yemek. O köpek dişleri ile elmayı dişlemek de mümkün yani

Özlem Soğukkuyu 5 yıl