Bir insan neden vegan olur?

Arkadaşlar veganlık ile ilgili çok saçma yorumlar görüyorum hani yobaz bir müslümanla tartışırken ne kadar çıldırtıyorsa sizi o kadar çıldırtıyor veganları. Bir insan neden vegan olur bunu en az 3'e indireyim.

1- Adalet duygusu: Yaşam bir şanstır, biz bu şansları ellerinden alamayız. İnsan bencil ve menfaatli bir canlıdır bunlardan arınıp dürüst olmak önemli.

2- Hayvan sevgisi: Bir insan hem hayvanları sevip hem de onları öldüremez. En büyük çelişkilerden biridir.

3- Sağlıklı bir yaşam: Birçok insan veganlığın ne olduğunu bilmeden doktorların verdiği vegan diyet programını uygularlar. Nelere iyi geldiğini araştırıp bakabilirsiniz.

Bunun dışında vücudunu cesetle doldurmak istememek, aile fertlerine örnek bir davranış sergilemek, ileride büyüyecek çocuklarınızın neden beni bir hayvanla doldurdunuz deyip hesap soramayacak olması da yan sebeplerdir.

2 yıllık vegan hayatım var, sizden daha az gelişmedim ama öyle düşünmeniz yanlış yaptığımı göstermiyor. Ben size hiçbir zaman dayatmam veganlığı ama saygısızlığı da kabul edemiyorum. Düşünün ki hem kendiniz yapamıyorsunuz hem de yapanları yaftalıyorsunuz.

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

Beslenme ve diyetetik akademisi, Amerikan Diyabet Birligi, Amerikan Kalp Birligi, Ingiliz Diyetetik Birligi, Ingiliz Beslenme Dernegi, Avustralya Diyetisyenler Birligi, Kanadali Diyetisyenler Birligi ve Kalp ve Felc dernegi gibi anaakim kuruluslar ; Harvard Kamu Sagligi Fakultesi, Mayo Clinic, UCLA Saglik Merkezi, Pennsylvania Universitesi Tip Fakultesi ve Pittsburgh Universitesi Tip Fakultesi gibi egitim ve arastirma kurumlari ; Ingiliz Ulusal Saglik Hizmetleri, ABD Tarım Bakanligi ve Beslenme Politikalari Merkezi gibi devlet kurumlari ve Kaiser Permanente gibi buyuk bakim merkezleririn de arasinda bulundugu cok sayida saglik kurulusu, iyi bir vegan beslenmenin insan sagligi icin gayet yeterli oldugunu ve hatta onemli yararlar saglayacagini kabul ediyor.. Amerikan Beslenme Derneği’nin kanısı, vegan ve tam vejetaryen de dahil uygun biçimde planlanan tüm vejetaryen beslenmelerin sağlıklı, gıda açısından yeterli ve belli hastalıklardan korunmada fayda sağlar nitelikte olduğu yönündedir. İyi planlanmış vejetaryen beslenmeler, hamilelik, emzirme, bebeklik, çocukluk ve yetişkinlik gibi hayatın her evresindeki bireyler ve sporcular için uygundur.
- Kanada Beslenme Uzmanları
“İyi planlanmış bir vegan beslenme hayatın tüm evreleri için uygundur ve birçok fayda sağlar.”
- Birleşik Krallık Beslenme Uzmanları Derneği
"Sağlıklı ve dengeli bir vegan beslenme anlayışının iyi planlanmasıyla vücudunuza gereken tüm besinleri alabilirsiniz.”

E