Bir insan neden vegan olur?

Arkadaşlar veganlık ile ilgili çok saçma yorumlar görüyorum hani yobaz bir müslümanla tartışırken ne kadar çıldırtıyorsa sizi o kadar çıldırtıyor veganları. Bir insan neden vegan olur bunu en az 3'e indireyim.

1- Adalet duygusu: Yaşam bir şanstır, biz bu şansları ellerinden alamayız. İnsan bencil ve menfaatli bir canlıdır bunlardan arınıp dürüst olmak önemli.

2- Hayvan sevgisi: Bir insan hem hayvanları sevip hem de onları öldüremez. En büyük çelişkilerden biridir.

3- Sağlıklı bir yaşam: Birçok insan veganlığın ne olduğunu bilmeden doktorların verdiği vegan diyet programını uygularlar. Nelere iyi geldiğini araştırıp bakabilirsiniz.

Bunun dışında vücudunu cesetle doldurmak istememek, aile fertlerine örnek bir davranış sergilemek, ileride büyüyecek çocuklarınızın neden beni bir hayvanla doldurdunuz deyip hesap soramayacak olması da yan sebeplerdir.

2 yıllık vegan hayatım var, sizden daha az gelişmedim ama öyle düşünmeniz yanlış yaptığımı göstermiyor. Ben size hiçbir zaman dayatmam veganlığı ama saygısızlığı da kabul edemiyorum. Düşünün ki hem kendiniz yapamıyorsunuz hem de yapanları yaftalıyorsunuz.

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

Yaatamam vejeteryan olmanızı anlıyorum saygı duyuyorum ama vegan nedir ya yani tavuğun yumurtası ineğin sütü nün yenilip içilmesinin kime zararı var

Ş

Hayvanlara. Normal şartlar altında yumurta üretilmiyor Veya süt. Tavukları üretim için sömürüyorlar, danaları anne sütünden uzak tutuyorlar, ineklere kötü şartlar altında bakıyorlar. Senin hoşuna gider mi tüm gün senin memelerini birileri sıkıp sütünü alsa?

Derya Pamukçu 6 yıl

Ben tavuk besliyorum çoğunlukla da yeşillik veriyorum eee şimdi tavukları yaşatmak içinde mecbur yumurtalarını satıp yine onlara yiyecek alıyorum hadi cebimden harcayayım buda önemli değil ama tavuk yumurtluyor yani napalım atıp ziyan mı edeyim

Şengül Usul 6 yıl

şengül hanım siz azınlıksınız. Keşke üretim bu şekil olsa. Sıradan vatandaş o yukarda resimde gösterdiğim tavukların yumurtalarını alıyorlar. Gidip çiftçiden mutlu tavuk yumurtası alan kişi sayısı çok az.

Derya Pamukçu 6 yıl

Bakın anlıyorum Sizi yalnız kayınvalşdemlerde inek besliyor süt yoğurt satıyorlar şöyle düşünün bir hayvanın günlük yemek masrafı insandan daha fazla eğer herkes vegan olduğunu düşünelim o zaman bu hayvanlara kimin gücü yetebilir ki insan kendi karnını zor doyuruyor ozaman asıl bu hayvanlara Yazık olmazmı açlıktan ölürler

Şengül Usul 6 yıl

Evt o konuda hemfikiriz

Şengül Usul 6 yıl

Tüketim azalırsa, insanlar üremelerini desteklemezlerdi, doğa kendi dengesini kendi sağlardı ve hiç bir canlı açlıktan ölmezdi.

Derya Pamukçu 6 yıl

Tabi bu Sizin düşünceniz ben sadece yetiştirme şekillerinin sürekli denetim altında olup eziyet edilecek şekilde yetiştirene büyük cezalar verilmesi taraftarıyım ama kendi düşüncem çocuğuma yedirme taraftarıyım sonuçta doğanın dengesine bakıldığında tüm canlılar zaten birbirini yiyerek yaşamlarına devam ederler sonuçta insanda bu ekononun bir parçası

Şengül Usul 6 yıl