Kefir mayalıyorum tadı acımsı, yoğurt tutuyor ama tadı ekşi

Merhabalar,
Son ikidir kefir mayalıyorum. Tutuyor fakat tadı acımsı ve direk çöpe atıyorum. Aynı şekilde probiyotik yoğurt da tutuyor ama tadı ekşimiş oluyor Ablamda aynı sıkıntıları yaşıyor. Biz nerede yanlış yapıyoruz Kullanılan maya bizim maya .

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

Ben tekrar denedim kefir ama yine olmadı termometrem var 30°'de mayaladım. Tarife göre mayaladım ama yine olmadı sütçümüzü de aradım antibiyotik mi veriliyor hayvanlara diye verilmediğini söyledi. Kefir yapmayacağım artık

com-v6rj252aowdhomrtjerh.jpg

G

Canlı kefir ile deneyin, kefir illa oluyor diye düşünüyorum

Işıl Brewster 6 yıl

Bu da canlı bir kefir sizin dane dediğiniz riskler içeren bir uygulamadır

Serdar Gökçeoğlu 6 yıl

resimdekinde sorun sıcak mayalanmış termometrenizi gözden geçirmenizi rica edicem

Serdar Gökçeoğlu 6 yıl

Serdar bey, karnabahar çiçekleri şeklindeki kefir hakkındaki çok bilgilendirici makale için teşekkür ederim. Benim kefir mayam yaklaşık 8 yıllık, tabii devamlı çoğaldığı için kendi içinde yenileniyor. Umarım bazen pastörize bazen kutu süt kullanmam zarar vermiyordur. Tadı çok güzel oluyor.

Işıl Brewster 6 yıl

Serdar Gökçeoğlu bey sütümü geceden kaynattım ertesi günü sabah kadar tezgahta kaldı ölçtüm termometreyle 30 dereceydi Bizim mayanın hediyesi olan termometre ile ölçtüm. Ben mi yanlış mayalıyorum diye ablama da bir tane verdim aynı paketten ablamın yaptığıda olmadı.

Güldem Hüryılmaz 6 yıl