Kur'an neden köleliği kaldırmamıştır?

Sizce kuran neden kölelik kurumunu kaldırmamıştır?

Not: Köle ve cariyeden bolca söz edilirken ayetlerde hepsi de sahiplerinin yasal malı olarak tanıtılır. ( Bkz. Nisâ Suresi, ayet 3, 24, 25, 26; Nahl Suresi, ayet 71; M ümi'nûn Suresi, ayet 6, 21, 23, 58; Rûm Suresi, ayet 28; Ahzâb Suresi, ayet 50, 55; M eâric Suresi, ayet 30 )

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

o şartlar altında direk kaldırılma hükme verilmemiştir fakat her insanın eşit olduğu üstünlüğünün takva ile münkün olduğu yazar kuranda

R

Tanrı köleliğin kötü bir şey olduğunu ilan edip kaldırma cesareti yok muydu? Neden yapmamış bunun cevabını arıyorum.

Onur Duzyol 6 yıl

allah isteseydi yeryüzünde tek kötü insan bırakmazdı. O zamanda imtihana ne gerek kalır

Romario Nürünberg 6 yıl

peygamberimiz tüm insanlar eşittir demiştir. Mekkede islam yeni yeni yayılırken mekkeli müşrikler köle ve sahiplerin eşitiliğini duyduklarında peygamberimizin deli olduğuna kanaat getirmiştiler

Romario Nürünberg 6 yıl

İmtihan dediğin şey sınava girenlerin ne yapacağını bilmediğin durumda geçerlidir. Zaten her insanın ne yapacağı biliniyorsa imtihana ne gerek var.

Emrah Uşak 6 yıl

allah irade vermiştir kötü veya iyi işler yapman senle sınırlıdır

Romario Nürünberg 6 yıl

Nereden belli beynin sen sonuca ulaşmadan hemen önce kararını vermiş oluyor zaten. Sadece sen bazı şeylere karar verdiğini sanıyorsun. İrade dediğin şey nedir

Emrah Uşak 6 yıl

Madem imtihan var o zaman neden içkiyi haram kıldığını bildirmiş? İçkiyi haram kılan neden köleliği yasaklamıyor?

Onur Duzyol 6 yıl

onur bir ülkenin başkanı olsan o ülkede içkiyi kısa sürede yasaklayabilirsin fakat o ülkede doktor ve hastanede çalışan temizlik işçisinin eşit miktarda ücret almalarını yani o ülkede her bireyin eşit ücret almasını sağlaman öyle kolay değil çok zaman ister

Romario Nürünberg 6 yıl

onur bak ortada köklü bir sistem var ve sen onu ha diye ortadan kaldıramazsın bugün bir örneği PKK VE GÜLEN cemaati ki Kölelik sisteminin 10 da 1'i kadar bile köklü değiller hala temizleyemediler ve uzun bir süre de temizleyemicekler demem o ki Allah ol der ve olur ama Bu bahsettiğimiz imtihan varya herşeyi kapsıyor herşeyin bir zamanı ve yeri var sen annenden doğar doğmaz koşamıyor ve zamanını bekliyorsan bu basit bir örnek bu köleliğin hemen kaldırılma durumuda öyle kolay değil ki günümüze kadar etkileri var hiç birşey yapmamış diyemezsin çok şey yaptı biraz araştırırsan görürsün.

Emre Yesillik 6 yıl

ki buna rağmen kuranda dolaylı yoldan köle şu bu peygamber çocuğu olman seni allah katında üstün kılmaz sadece takva iledir üstünlük

Romario Nürünberg 6 yıl

Hocam sen tanrı ile hükümeti kıyaslıyorsun. Biz pkkyı bitiremedik tanrı köleliği nasıl bitirsin diyorsun. Bir ayet gönderip ey kullarım köleliği kaldırıyorum. Kimse kimsenin malı değildir dese kötü mü olurdu? Tanrı yarattığı kuldan mı çekindi neden bunu demedi.

Onur Duzyol 6 yıl

kıyaslama yok örnekleme var yanlış anlıyorsun hayır kesinlikle kuldan çekinme gibi bir durum söz konusu olamaz dönemin şartlarına göre ayetler indi çünkü allahın elçisi peygamberler bu ayetlerin sorumluluğu alıyorlardı müslüman olanlarda islamiyetin sorumluluğunu alıyorlardı birden köklü bir sistemi değiştirmeye kalkmak olumlu etki yaratmaya çalışan bir islama ters döner ve olumsuzluklara süreklerdi bence dönemsel ve birazda politik bakmak lazım.

Emre Yesillik 6 yıl

Dönemin şartlarına göre ayetler indiyse o ayetler evrensel değildir. Günümüzde geçerliliği kaybetmiş olabilir. Peki neden tanrı kuranı son kitap yaptı? Dönemin şartlarına göre ayrı ayrı 4 kitap gönderip sonradan kitap göndermeye son veriyor. Üstelik son kitap evrensel değil

Onur Duzyol 6 yıl

Bak şimdi dönemin şartlarına göre inmiştir dedğiim ayetler evrensel bir halde inmiştir yani dönemin olaylarına dönem açısından değerlendirdiğin zaman kuranın hem o zamana hem de günümüze kadar gelebileceğini bildiği için bu zamanda da etkili olan genel geçer kurallar koymuştur. Bugün o bahsettiğin 4 kutsal kitap aynıdır allahın kurallarıdır ancak insanlar sürekli değiştirdiği için ve başka sebeblerden dolayı son kitap kuran olmuş ve değiştirilmesi yasaklanmış aynı zamanda koruma altına alınmıştır kıyamete kadar ki zamana kadar da bu allahın kitabı olarak kalacaktır.

Emre Yesillik 6 yıl

Peki neden tanrı ilk kitabı koruma altına almadı?

Onur Duzyol 6 yıl

Benim öyle ahım şahım bilgim yok kardeşim sana yanlış bilgide vermek istemem ama bu konudaki düşüncem insanlar sınanıp deneniyorlar hem de her kavim bu sınamalarda neredeyse herşey insanların elinde ölüm doğum ve bazı önemli şeylere sadece allah müdahale ediyor o yüzden dir ki diğer kitaplar değiştirilmiş insanlar tarafından ve allah artık kıyamete kadar tek kitap kurandır demiş ve noktalamış.

Emre Yesillik 6 yıl

Uzay konusunda kaynak gösterir misiniz

Onur Duzyol 6 yıl

Şartları da yaratan Tanrı değil mi? Kaldıramayacağı taş mi yaratmış yani? Kölelik olmasın isteseydi, kuşlara kervan taslatacağına, kölelik kurumu yürütenleri bir gecede taşa çeviremez miydi? Yarın sabah tüm yolsuzluk yapanlar taşa dönse, bize de bir uyarı inse gökten "yolsuzluk yapan taş olur" diye, kimse bir kuruş "haram" yemeye cesaret edebilir miydi? Bu benim fantastik önerim. Oysa her şeyi oldurabilen tanrı yav zamanla olur, hemen olmaz mı diyor? Alıştıra alıştıra mi söylüyor söyleyeceğini?

Burak Kovenc 6 yıl

Kölelik kurumu içerisinde milyonlarca insan tecavüze uğradı işkence gördü, aliesinden koptu, korkunç hayatlar yaşadı. Tüm evrenin tanrısı buna dur diyemeyecek ve köle efendilerinin huyuna gidecek, yavaş yavaş biraktiracak köleliği öyle mi? Buna gücü yetmeyenin neye yeter?

Burak Kovenc 6 yıl