Kur'an neden köleliği kaldırmamıştır?

Sizce kuran neden kölelik kurumunu kaldırmamıştır?

Not: Köle ve cariyeden bolca söz edilirken ayetlerde hepsi de sahiplerinin yasal malı olarak tanıtılır. ( Bkz. Nisâ Suresi, ayet 3, 24, 25, 26; Nahl Suresi, ayet 71; M ümi'nûn Suresi, ayet 6, 21, 23, 58; Rûm Suresi, ayet 28; Ahzâb Suresi, ayet 50, 55; M eâric Suresi, ayet 30 )

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

Kölelik, tarihsel pespektifli incelemeye konulduğu zaman, sosyologlarimiz şunu görecekler ki; kölelik belirli koşullarda faydali bir müesseseydi. İşbu sosyologlar, her seyden once sunun farkinda olmalilar ki; bugünün hakim şartları ve anlayışları ile tarihin belirli bir kesitindeki, belirli bir yerindeki şartlar ve anlayışların -tinin saltıklaşmaşı kapsamında- ozdeşlestirilmesi hatalı bir yaklaşım.
-Her zaman en iyiye yönelim...

T

Vay arkadaş böyle bir yorumu da gördü ya bu gözler. Umarım birgün siz ve aileniz birlerinin kölesi olursunuz da bu "faydalı" müesseseye bir katkınız olur.

Volkan Pür 6 yıl

Hangi sosyologlarmış onlar? Kölelik kim için yararlıymış? Köle için mi yoksa "sahibi" için mi?

Volkan Pür 6 yıl

(Sen ve ailen köle olursunuz umarım) Bir gün? -hangi "birgün"müş o? Anlaşıldığımı sanmıyorum. Tekrar bir gözden geçirin.

Tian Altuner 6 yıl

Öyleyse allah kölelik kurumunu özellikle yarattı. Onsuz bir düzen var olamıyor?

Burak Kovenc 6 yıl

Allah kim arkadaş. Nerden çıktı şimdi? 7. yy. Arabistan'ini ve etik değerlerin degisken dinamikitesini konuşuyoruz.

Tian Altuner 6 yıl

Arkadaşın başlıkta sorduğu bu değil mi

Burak Kovenc 6 yıl

Hayır farklı. Kuranın bir kitap olarak ele alıyorum. Kutsal kitap olarak değil. Kutsal bir kitap olarak ele alınması konuyu farklı bir boyuta çeker.

Tian Altuner 6 yıl

Bu kitabı kim yazmış?

Burak Kovenc 6 yıl