Probiyotik turşuları kurdum, sabaha biraz suyu taşmıştı normal mi?

Dün gece probiyotik turşuları kurdum, sabah baktığımda biraz suyu taşmış normal mi? İlk defa yaptığım için biraz korkuyorum o kadar emek ve malzeme boşa gidecek diye!!!

com-loizxlx0wikd5ddt6n16.jpg
U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
30
30 CEVAP

Bu model kavanoz maalesef hava alıyor. Benim bir kavanozum bundandı ve üstü beyazlandı diğer kavanozumda bir şey yok. Kavanozu ters çevirdiğinizde su sızdırıyor öyle test edebilirsiniz. Umarım sorun yaşamazsınız, elinize sağlık afiyet olsun şimdiden.

H

Aynen öyle bende farkettim kapak tam oturmuyor

Namı Bamyacı 6 yıl

Kapatırken anlamıyoruz aslında ama sonra alt üst etmek için bi çalkalayım dedim ki su sızdırdı. Kavanozu değiştirmemiştim de ve üstü zamanla beyazladı.

Halime Tor 6 yıl

Bu kavanozların; Ayrıca iç plastik kapakları var, onlar kapatılmazsa su sızdırır.

Sabahat Marulkafa 6 yıl

Bende iç kapak yok dediğiniz gibi belki ondan olmuştur, ama ayrıca iç kapak olduğunu da bilmiyordum.

Halime Tor 6 yıl

Böyle birşey Halime Tor hnm.

com-yt23krcqc1xh8be4rjbz.jpg

Sabahat Marulkafa 6 yıl

Teşekkür ederim

Halime Tor 6 yıl

Sabahat Marulkafa bu iç kapağı ben de gördüm ancak bununla ne yapılacağını bilemedim, hem bunu hem de ana kapağı mı kapatacağız? Ve bu kapaktaki küçük delikten hava çıkışı mı sağlanıyor, ne ve nasıl yapılıyor?

Deniz Pasinlioglu 6 yıl

Halime Tor hnm. Rica ederim

Sabahat Marulkafa 6 yıl

Deniz Pasinlioglu hnm, evet önce bu, sonra da kırmızı kapak kapatılıyor. Ne amaçla kullandığınıza bağlı. Hava alması gereken bir ürünse sadece kırmızı kapağı kapatıyorum, hava almaması gerekiyorsa önce iç kapağı sonra kırmızı kapağı kapatıyorum.

Sabahat Marulkafa 6 yıl

Çok teşekkür ederim Sabahat Marulkafa hanım.. O halde mesela lahana turşusu kurduğumuzda lahanada ilk günlerde çok gazla gaz çıkışı oluyor, o zaman sadece kırmızı kapağı örtsek iyi olacak sanırım

Deniz Pasinlioglu 6 yıl

Halime Tor hanım kavanozun kapağını aç buzdolabı poşetini aç turşunun suyuna ser hava kalmasın içinde öylece kapat nette gördüm o zaman hiç hava almıyor

Fatma Bostanci 6 yıl

Fatma Bostanci İyi fikir, teşekkür ederim

Halime Tor 6 yıl