Probiyotik yoğurt ve ilikli kemik suyu ferritin'i ve hemoglobini yükseltir mi?

Ben hemsireyim oyle duydugum herseye inanmam ama bu bagirsak gecirgenliginden kaynaklandigi dusunulen sorunlar cok mantikli geldi. Demir eksikliği anemim var probiyotik yogurt ve ilikli kemik suyunu yemeklerde kullanmaya baslamistim sadece faydali olduguna inandigim icin bir kac hafta once tesadufen kan degerlerime baktırdığımda inanamadim ferritin degerim 7 den 54 e hemoglobinim 10 dan 12.5 a cikmis. Hayatimda baska hicbirseyi degistirmeden boyle bir degisim olmasi bana ne kadar dogru bir yolda oldugumu gosterdi. Tesekkur ediyorum sizlere bizleri aydinlattiginiz icin..

C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
25
25 CEVAP

Bende 2 haftadır probiyotik yoğurt tüketmeye başladım. Bende ki değişikler şöyle, B 12 senelerc ara ara kullanmama rağmen algım anlama kabiliyetim azdı. Sınava hazırlanıyordum ve defalarca okumam gerekiyordu soruları, ççookk fazla unutkandım. Psikolojik olarak evham panik atak vardı. Şimidi yani daha 2 hafta olmasına rağmen panik atağım yok denecek kadar az, bazı eyleri hatırlamak daha kolay ve algım arttı. Hamdolsun. İnşallah mide rahatsızlığıma da iyi geleceğine inanıyorum. Probiyetik beslenmeye devam

K

Ben yaklasık 2 ay kadar probiyotik yogurt. La beslendim. İlgimi ceken antidepresan etkisi göstermesiydi. Ama istikrarlı degildi bu etki. Zaman zaman depresyonum alevlenebiliyordu. Fakat genel manada probiyotiklerin depresyon ve anksiyetede %52 lere varan iyilestirici özelligi oldugu biliniyor. Bu yönde arastırmalar var.

Adnan Deler 6 yıl

Adnan Deler katılıyorum ve inanıyorum etkisinin olduğuna

Katrei Liya 6 yıl

Ben yeni başladım istikrar bozulur mu bilmiyorum ilerki zamanlarda görücem

Katrei Liya 6 yıl