İlk turşu deneyimim!

Yılın ilk turşusu ve hayatımın ilk (başarılı)(bence) turşusu. Sağdan soldan okuduklarımla eehh yeter diye bilgimi kontrol bile etmeden geçen akşam kurdum 3 günde nerdeyse oldu dayanamadım yiyorum ama içinde sadece limon, kornişon, kaya tuzu ve bir paket kefir mayası var. Tuzludan ziyade eksimsi tadı hafif gazlı. Ama kotu degil. Fistik ezmesi kavanozuna kurdum küçük bir kavanoza.

com-piq0p3wli3c7v3fpcyop.jpg
B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
33
33 CEVAP

Tarif paylaşırmısınız? özellikle kefir mayasını nasıl elde ettiniz? Elinize sağlık

B

Kefir mayası Bizim marka mayanın kutusu icindeki paketlerden bir adedi. Migros ve Kipa'larda satiliyor. Yakınlarda bir mandirada ise, kutular açılıp paketler tek tek 1 küsür tl'ye satılıyor. Tarif: 1 fistik ezmesi kavanozu, 1 avuç kornişon, 1 poşet maya Yaklaşık yarım dilimlenmiş limon 1 buçuk yemek kaşığı tuz Kornişonları geçecek kadar kavanoz dolusu su. Kornişonları kavanoza doldurup tuzu atıp uzerine kefir mayasini serpiştirerek boşaltıp aralara limonları sıkıştırarak suyu kornişonları geçecek kadar koydum. Günde en az 1 defa aklıma geldikçe ters yüz ettim ya da çalkaladım. 2. Günde salatalıkların rengi değişti 3. Günde yeşiller tamamen kayboldu gaz çıkarmaya başladı ve ben turşularım tadına baktım. Bu tarif geliştirilebilir bir tarif minimal ölçü ve sürede. Daha çok beklenir, gazı çıkması vs sağlanırsa lezzeti de farklılaşır şu an gideri var en azından diye yedim ben bu kavanozu denemeye değer. Fermente mutfağim'ın probiyotik turşu tarifinden ilham aldım ve burada paylaşılan deneyimler ve daha önce yediğim limonlu turşular ne istediğim konusunda belirleyici oldu. Ben limon kokan az tuzlu genç kıtır turşu seviyorum şimdilik beklentim karşılandı:)

Buse Süzer 6 yıl

gaz çıkışı derken kapağını açmaktan mı bahsediyoruz yoksa fermentasyonun ilerleme sürecinden mi

Irmak Ghorab 6 yıl

Fermentasyonun ilerleme sürecinden bahsediyordum benimki soda içeceği gibi oldu biraz:) 3. Günde almama bağladım ama ilk olduğu için emin de değilim

Buse Süzer 6 yıl