İlk turşu deneyimim!

Yılın ilk turşusu ve hayatımın ilk (başarılı)(bence) turşusu. Sağdan soldan okuduklarımla eehh yeter diye bilgimi kontrol bile etmeden geçen akşam kurdum 3 günde nerdeyse oldu dayanamadım yiyorum ama içinde sadece limon, kornişon, kaya tuzu ve bir paket kefir mayası var. Tuzludan ziyade eksimsi tadı hafif gazlı. Ama kotu degil. Fistik ezmesi kavanozuna kurdum küçük bir kavanoza.

com-piq0p3wli3c7v3fpcyop.jpg
B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
33
33 CEVAP

Harikasınız. Bitki + maya + su + tuz başka bir şey gerekmiyor. Maydanozdu asma yaprağıydı kerevizdi sarımsaktı hiçbirini koymadım. Böyle lezzetli de oldu. Sadece salatalık yani kornişon için konuşayım tatla ilgili.

B

Bir de yukarıda bir üyenin sorusuna verdiğim cevapta çok ayrıntılı anlattım ne yaptığımı

Buse Süzer 6 yıl

teşekkürler tüm yanıtlarınız için

Irmak Ghorab 6 yıl

Irmak hanım teşekkürler benden bol şanslar diliyorum.

Buse Süzer 6 yıl

Aynen böyle yaptım 2 kavanoz geçen hafta. Üstleri beyaz örtümsü kaplandı ve tadı kötü geldi bana. Yine de bekledim. Bir kavanozdakiler yumuşadı eridi attım. Diğerleri hala sert ama tadı bana hala kötü geliyor. Yap at, yap dök ziyanlığa üzülüyorum. İşinin ehli turşucular olsa keşke mahallelerde alsak. Kargo vs sevmiyorum ben.

Yeliz İnkün 6 yıl

Yeliz hanim sirkeli sudan aldim kornisonlari. Yikarken üstünü fırçaladım. Öyle koydum. Çok üzgünüm deneyiminize, umarım daha iyisi olur.

Buse Süzer 6 yıl