Lahana turşusunun tarifini verirmisiniz?

Lahana turşusunun tarifini verirmisiniz?
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP

Nacizane bende rahmetli anneannemin lahana turşusunun tarifini vereyim. Arzu ettiğiniz boy lahanayı dış kabuklarını soyup yıkayıp iri parçalar halinde doğruyoruz. Kaya tuzu ile göz kararı tamamını tuzluyoruz. Bir büyük baş soğanın dış kabuklarını soyup ayırıyoruz. Tuzlayıp doğradığımız lahanayı sıcak su ile çalkaladığımız kavanozumuzun yarısına gelecek şekilde sıkıca bastırarak dolduruyoruz. Soyduğumuz birbaş tüm soğanı kavanozon ortasına koyup kalan kısmı da lahana ile sıkıca bastırarak dolduruyoruz. İki gün bekleyen lahanamız suyunu iyice bıraktıktan sonra kavanozu daha önce kaynatıp soğuttuğumuz su ile dolduruyoruz. Suyunu homojen hale getirebilmek için birkaç kez kavanozu alt üst edip turşumuzun ekşimesini bekliyoruz. Çocukluğumun lezzeti beğenmeniz ve şifa bulmanız temennisi ile hepinize sağlıklı ve mutlu yarınlar dilerim.

N

Nercan Özçelik ablacim sarimsak yokmu

Arzu Gulay 6 yıl

Arzu Gulay hayır yok damak tadı arzu ediyorsan koy sen bilirsin ayrıca biz bu turşu suyunu içeriz de bağırsakları çalıştırır. Böbrek taşı olanlar dikkat etmeli idrar söktürücü özlliği nedeni ile taşınız düşebilir yerinden oynayabilir.

Nercan Özçelik 6 yıl

Peki bu turşu olunca dolaptaki saklanmali

Nüket Öztözel 6 yıl

Tuz miktarını yazmamışsın sirke limon yokmu

Gulten Makyaj 6 yıl

Gulten Makyaj lahananın miktarına göre kulandığınız tuzun cinsine göre değişir göz kararı tuzluyorum

Nercan Özçelik 6 yıl

Nüket Öztözel evet probiyotik turşularda fermentasyon devam eder o yüzden ya tüketeceğimiz kadar yapıp tüketiyoruz yada söylediğiniz gibi dolaba kaldırıyoruz dolapta dahi yavaş ta olsa devam edecektir ekşimeye çünkü o canlı bir turşu kefir gibi ev yoğurdu yaşıyor ve yaşatıyor

Nercan Özçelik 6 yıl

Teşekkürler Nerden hanım ben büyük kavanozlara yapardım sirkeyle evde serin odaya koyar dim demekki az yapıp az yemeli

Nüket Öztözel 6 yıl

Nüket Öztözel ben de bu sitede öğrendim sirkesiz ve limonsuz turşuların probiyotik olduğunu sitede anlatılan şekilde kornişon turşu da yaptım ilk defa yoğurt suyu çay çankırı tuzu sarmsak kereviz yaprağı top karabiber heyecanla çocuk gibi konuşup muhabbet ediyorum kefir ile yoğurt ile site hepimizin bilgisini ilgisini geliştirdi emeği geçen herkeze sonsuz teşekkürler.

Nercan Özçelik 6 yıl