Ana Sayfa
»
Gıda
»
Bağırsaklar ve Probiyotikler
»
Probiyotik ve kombiyotik arasındaki farklar nelerdir?
Probiyotik ve kombiyotik arasındaki farklar nelerdir?
0 kişi takip ediyor.
Paylaş:
Dane ile kefir mayalamak kesinlikle önerdiğimiz bir yöntem değildir hatta büyük bir cümle olacak ama bu dane kefir yüzünden kanser hastalarına kefir yasaklanıyor dane ile kefirin sakıncaları 3 cü bağırsak mikrobiatı konferansında cerrahpaşa doktorları tarafından gazi üniversitesinde paylaşılmıştır kisaca şöyledir:
Dane ile sürekli tekrar tekrar mayalama yapmak geleneksel bir yöntemdir
Ancak her mayalamada
1.Kişiden veya ortamdanveyahut materyallerden kaynaklanan bulaşmalar olabilir
2.Probiotik bakteriler yorulabilir ve eksilebilir.
3. Zaman içinde etjinliği azalmış ve mikrobik bulaşmaya uğramış daneden yaptığınzı kefir size sağlık değil hastalık verecektir.
4.Ve siz bunun farkına varamayacak, dane zaman içinde yavaş yavaş etkinliğini yitirip son anda mayalama yapmadığı öldüğü anda öğrenmiş olacaksınız.
5.Ayrıca daneden hiç bir zaman standart probiotik bakteriler alamazsınız
6. Dane ile mayalamak her zaman hijyenik ortam ve koşaullar gerektirir
Hemen evdekileri atıyorum. Bende bu zamana kadar dane ile mayalayıp kullanıyordum
biz dane ile mayalamaya karşı değiliz ama daneler belli bir süre sonra tazelenmeli yenilenmeli ve de elden ele kesinlikle dolaştırılmamalı bunu da yukardaki araştırmalara dayanarak söylüyoruz
Kefirle İlgili Doğru Bildiğiniz Yanlışlar: Kefir danesine metal değmez-YANLIŞ! Kefir danesine bakır, alüminyum gibi metal salınımı olan metaller çok zarar verir, bu tür metaller kullanılmamalıdır. Paslanmaz çelik mutfak aletlerinin kullanımı hiçbir sakınca vermez. Kefir danesine değmemesi gereken elinizdir, ellemeyin, yoksa mikroflora bozulur. Tahta kaşık kullanabilirsiniz, ama tahta yüzeylerin kolay mikrop barındırdığının farkında olup ona göre temizlik uygulanmalıdır. Kefir mayalaması karanlıkta yapılmalıdır-YANLIŞ: Böyle bir kural yok, karanlık, aydınlık kefir mayanızı veya kefirinizi etkilemez. Bunun için yer aramanıza gerek yok! Kefir mayam ne kadar büyükse o kadar iyidir-YANLIŞ: Kefir danesinin büyümesi veya büyük olması değil içeriğindeki mikrofloranın sağlıklı olması önemlidir. Dane büyütmeyi değil sağlıklı ve lezzetli kefir içmeyi hedeflemek önemlidir. Kefir mayam hiç bozulmaz, çok uzun yıllar kullanabilirim- YANLIŞ! Evet, iyi bakarsanız uzun süre kullanabilirsiniz. Ancak mutfak koşullarında bir süre sonra çeşitli bulaşmalardan (sudan, mutfak malzemelerinden) dane yapısı etkilenebilir, laktik asit bakterilerinin oranı miktarı değişebilir, kefirinizin lezzetinden, görünüşünden, kokusundan fark edebilirsiniz. Belli aralıklarla değiştirmek faydalıdır. Kefirin tadı çok kötü-YANLIŞ! Doğal kefirin tadı çok lezzetlidir, ferahlatır, rahatlatır, içmeye doyamazsınız. Kötü maya veya kalitesiz süt kullanılırsa
Haklısınız saklama ve mayalama koşulları çok önemli hiç riske girmeye gerek yok.