Yoğurt yaparken ya tutmuyor ya da sünüyor nerde yanlış yapıyorum?

2 tane yaptım hiç tutmadı. 3. De böyle Sündü. Herşeyi tarife göre yapıyorum ama nerde yanlış yaptım bilemedim

com-n2myrcylguszmmqdynoo.jpg
com-y8mm24ldx3j64a60wxev.jpg
Ö
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
50
50 CEVAP

eğer tüm şartları yerine getirdiğiniz halde yogurt oluşmadıysa, bu şekilde uzuyosa tadıda süte benziyosa bunun tek açıklaması var; süt te antibotik vardır. Bunu tüketici düşünmüyo ama çiftliklerde bol bol antibiyotik tüketiliyo denetimsiz olarak. Çiftlikte calıştıgım zamanlarda antibiyotik kullandıgımız hayvanın sutunun antibiyotikten arındıgını test etmek için sutle yogurt yapardık. Tuttarsa temızdır tanka gonderırıdık yanı satısa. Eger tutmazsa bi süre daha sütü buzagılara ıcırırdık. Tabi bu bilinçli sayılan kalıtelı cıftlıkler ıcın gecerlı cogu uretıcı umursamaz antıbıyotıgın sute gecip geçmemesini..

B

Yazık o buzağılara

Mukadder Saraf 6 yıl

sünme, antibiyotik kullanmadıgını soyleyen bir taıdıktan aldıgım keçi sutunde de oldu benim 2 kere. Sıcaklık açıklaması sanki daha cok kafama yattı

Çiğdem Karlidag 6 yıl

güvenilir bir üretici tavsiyeniz var mi

Ebru Atayengin 6 yıl

inanın güvenilir üretici tanımıyorum o yüzden kendim üretiyorum sütümüde. Üretici henüz ülkemiz şartlarında sütün içeriğiyle ilginemiyo. Yani kendide bilmiyoki. Çünkü tüketici veya süt sanayicisi tarafından sütün içeriği hakkında bi talep yok. Bu konu cok uzun ve dataylı. Ama sonuc olumsuz maalesef. (20 yıllık süt üretiminin her aşamasında ve onlarca çiftlikte calışmıs olarak soyluyorum)

Biolog Glr 6 yıl

Süt satışınız var mı Biolog Glr?

Mukadder Saraf 6 yıl

bu arada gıda tarım hay. Bakanlıgının dile getirdigi ve bıkaç yıldır ustunde durdugu ari çiftlik belgesı olan ciftlik demek sadece salgın hastalıklardan ari demektir. Yani antibotik, mikotoksin, somatik hücre ve patojeleri bulundurabılır!! ayrıca süt kalıtesi de düşüktür.

Biolog Glr 6 yıl

Mukadder Saraf keşke vaktim olsa ama maalesef satış yapmıyorum. İhitcacım kadar üretiyorum şuan.

Biolog Glr 6 yıl

bu konuda daha fazla konuşmak istemiyorum cünkü ben konustukca sutten sogursunuz maalesef.. Sizi öldürmek düşünmeyin yiyin diyorum artık.

Biolog Glr 6 yıl