Aldığım açık çiğ süt sağlığa zararlı mı? karbonat mı katılmış?

bugünlerde kafamda süt ile ilgili bazı soru işaretleri var maalesef. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum özellikle gida mühendisi arkadaşlardan cevap rica ediyorum. (Ben bir arkadaşım ile görüştüm ama sizlerinde görüşünü merak etmekteyim)
Şöyleki;

Bir tanıdıktan açık çiğ süt almaya basladim ancak bugüne kadar hiç dibi tutmayan sütun artık dibi tutuyor. Gida mühendisi arkadaşım beklediğini yada içine karbonat katıldığını söyledi.

Ayrıca çiğ sütü ne kadar kaynatırsam kaynatayım icindeki zararlı bakterilerin ölmediğini aksine kaynadıkça çoğaldığını da söyledi . ( sağım saklama koşulları vs. Gercekten düşününce şehir içinde kaç mandiraya gittiysem makineler pis acikta ineğin memesini temizlemiyorlar vs.)

Arkadaşımın önerisi ise kontrolden geçmiş raftaki sütler .

Yardımcı olmanızı rica ediyorum

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
26
26 CEVAP

Güzel bir konuya değinmişsiniz Belgin Akbuz hanım. Ben de aynı şeyi merak edip duruyordum. Uzun süre pastörize sütle kaynatmadan, sadece mayalama ısısına yükselterek yaptığım yoğurtlarım çok güzel oluyordu. Geçen haftalarda peş peşe 2 kez açık çiftlik sütünden yaptım, hem dibi tuttu, hem de eskisi kadar güzel olmadı. Ben de çocukluğumdan bilirim o yüzden tencereyi ıslatarak kaynattım tabii, ama gene de yapışmasını engellemedi. Bütün bu okuduklarımdan ve yaşadığımdan sonra da esk aşkım pastörizeye dönmeye karar verdim. Teşekkürler.

B

Teşekkürler Bahar hanım. Ben de yorumlardan var özellikle Serdar beyin yorumundan sonra çiftlik sütüne devam diyorum Sutcum ile de gorustum ve bana ari belgesi ile ispatladı. Icim daha rahat gibi

Belgin Akbuz 6 yıl

Tabii, siz öyle rahat edecekseniz öyle yapın. Bende pek güven kalmadı, o yüzden bir de süt stresi yaşamamak adına azıcık aşım, kaygısız başım yaparak pastörizeye dönmek bana daha kesin çözüm geldi.

Bahar Dagitmaç 6 yıl

Kesinlikle ben 24 saat bu kaygıyı yaşadım yetti de arttı bile belgeli bir sütçü bulursanız içiniz benimki gibi rahat eder inşallah

Belgin Akbuz 6 yıl

Çok teşekkür ederim. Başarılı çalışmalar.

Bahar Dagitmaç 6 yıl

Sizede

Belgin Akbuz 6 yıl