Kostik nedir nerelerde kullanılır?

kostik hakkinda ne dusunuyorsunuz bir yesil zeytini kostikle yapiyoruz tursusunu, bide zeytin yagli sabunu kostikle yapiyoruz
G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
85
85 CEVAP

Tam da dün siyah zeytin aldım yöresel bir pazardan ve tam olarak kostiğin zararlarını ve gıdada kullanmanın zararını bilemesem de yöresel diye gaflete kapılıp aldım kostikli olduğunu yeni öğrendim. Baya ekşi zeytin ve tadı da çok güzel. Sorduğumda 500 kilo zeytine bir çay bardağı atarız ve defalarca yıkarız dediler. Şimdi ben bu zeytini atayım o zaman.

S

biz hic siyah zeytinde kullanmadik

Gulcan Ahmadova 6 yıl

Hatayın siyah zeytiniydi aldığım ve kaç saattir netten kostik ve zeytinde kullanımını araştırdım. Orada da bu yöntemle eskiden beri yapılırmış yenirmiş de ama yenmemesi en iyisi aslında. Aldığım zeytine bakınca kuralına göre kostiklenmiş görünüyor eti de diri ve cepleşme yok ve de çekirdeği siyah değil ama sonuçta kostik tahriş edici ve doku organ hasarına kadar birsürü zararı varmış öyle okudum. Dahası da eğer ısıl işlemden geçirilmezse şu an tam aklımda değil burolu bi zehirlenmeden de bahsediliyor. Mayalarda da az miktar olurmuş, mayalıları yiyenlerin kiminde mide yanması da yapması kostikten de olabilirmiş diye de okudukça zeytini de ham alıp kendim yapıcam kafam allak bullak oldu bu konuda okudukça.

Sadiye Alır 6 yıl

Zaten acılığı hızlı almak için kullanırlarmış kostiği. Yeşil siyah farketmiyor. Faydalıları hızlı uzaklaştıran yöntem biyerde ve daha çok ticari amaçla yapılırmış. Ben kayatuzlu salamuralı sanıp almıştım iyi ki de sonradan da olsa sormuşum ve iyi ki de dürüstçe söylemiş bana.

Sadiye Alır 6 yıl

bizim orada iki tonluk yada bes tonluk kuyular olur icleri fayans doseli uzeri kapakli buyuk oda genisliginde belkide 7-8tonluk kuyularda siyah zeytin basilir ve tuccar gelir toptan alir goturur ama icine hic kostik atilmaz iri tuz ve su koyarlar bi suyunu cektirirler iki gun sonra tekrar ayni suyunu koyarlar velhasil en az iki ay boyle islemden gecip olgunlasir yani bizde siyaha kostik konmaz

Gulcan Ahmadova 6 yıl