Turşumun üstünde beyazlama oldu, yenilebilir mi?

Turşumda böyle bir beyazlama oldu sadece kaya tuzu ile kurdum. Yenebilir mi?

com-r80swj0rwnhql3urwegi.jpg
Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
80
80 CEVAP

Hayır olmuyor maalesef

S

Bosuna sirkeli sebze mi tuketiyoruz..? Lutfen bir kere daha peribiyotik tursu tarifini siteye koyarmisiniz. Rica ediyoruz .

Semra Karakoç 6 yıl

Yasemin Yılmaz Yeşilyurt Turşu yapacağım sebzeleri turşuluk olarak arzuya göre hazırladıktan sonra sıkışık bir şekilde kavanoza diziyorum. Üzerine hazırladığım turşu suyunu ilave ediyorum. Turşu suyunu hazırlarken yine cam bir sürahiye içme suyu doldurup, her litre su için 2.5 yemek kaşığı kaya tuzu ilave edip iyice karıştırıyorum. Korkmayın turşu çok tuzlu olmuyor. Bu tuzun bir kısmını zaten sebzeler içine çekiyor. Ben tüm turşuları bu tuz ölçüsüne göre yaptım ve tuz oranı gayet yenebilir kıvamda oldu. Benim turşu kurduğum kavanozlar 5 lt lik. Her kavanoz için turşu suyuna 1 probiyotik şase ilave edip turşuluk suyu kavanozdaki sebzelerin üzerine boşaltıyorum. Tüm sebzeler altında kalacak şekilde tuzlu sudan yine aynı ölçülerde hazırlayıp kavanozu dolduruyorum. Yalnız probiyotik şaseyi her kavanoz için bir tane kullanıyorum. Sarımsağı bolca kullanıyorum. Kavanozun altına, sebzelerin arasına ve yine kavanozun üzerine sarımsak ilave ediyorum. Turşu kurarken nohut, bulgur vs de eklemeden sadece yukarıda saydığım malzemelerle turşu kuruyorum. Bu konu yine tam fermente probiyotik turşular elde etmek için gerekli. Turşu kurduğumuz sebzeleri kıtır kıtır yapmak için turşu kavanozunun içine ne sirke koyduk, ne limon ne de limon tuzu. Peki turşumuzun kıtırlığını ne sağlayacak? Sebzelerin kıtırlığını sağlayacak olan da tein. Tein için asma yaprağı, kiraz vişne yaprağı ya da bildiğimiz çay ekleyebilirsiniz

Serdar Gökçeoğlu 6 yıl

Teşekkürler..

Semra Karakoç 6 yıl

Serdar Gökçeoğlu bey probiyotik şase olmadan olmazmı şu an elimde salatalık tuz sarımsak limon ve dere otu var salatalıklarıda yıkamış bılundum şu an kurmak gerekir şasesiz olmaz derseniz yarını beklemek durumdayım yada şimdi kursam şaseyi sonradan koysam olmazmı (bu arada probiyotik şaseyi nerden temin edebilirim )

Elif Göçgün 6 yıl