Aldığım açık çiğ süt sağlığa zararlı mı? karbonat mı katılmış?

bugünlerde kafamda süt ile ilgili bazı soru işaretleri var maalesef. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum özellikle gida mühendisi arkadaşlardan cevap rica ediyorum. (Ben bir arkadaşım ile görüştüm ama sizlerinde görüşünü merak etmekteyim)
Şöyleki;

Bir tanıdıktan açık çiğ süt almaya basladim ancak bugüne kadar hiç dibi tutmayan sütun artık dibi tutuyor. Gida mühendisi arkadaşım beklediğini yada içine karbonat katıldığını söyledi.

Ayrıca çiğ sütü ne kadar kaynatırsam kaynatayım icindeki zararlı bakterilerin ölmediğini aksine kaynadıkça çoğaldığını da söyledi . ( sağım saklama koşulları vs. Gercekten düşününce şehir içinde kaç mandiraya gittiysem makineler pis acikta ineğin memesini temizlemiyorlar vs.)

Arkadaşımın önerisi ise kontrolden geçmiş raftaki sütler .

Yardımcı olmanızı rica ediyorum

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
26
26 CEVAP

Sütlerin dibi tutar, düşük ısıda kaynatmak gerekir..

T

Tahsin bey ben sütun dibinin tutmasından çok postta paylastiklarimdan cevap rica ediyorum. Açık süt mu raftaki sütler mi ?

Belgin Akbuz 6 yıl

Kaynağını biliyorsanız ve de ari ciftlik belgesi var ise açık sütler

Serdar Gökçeoğlu 6 yıl

Tamam ben ari çiftlik belgesi olan süt arayayim o halde teşekkür ederim zaman ayırdığınız için

Belgin Akbuz 6 yıl

ya da sütünüzü açık süt ise 10-15 dk kaynatcaksıınız veya da pastörize günlük sütler ile yapacaksınız başka seçenek maalesef yok

Serdar Gökçeoğlu 6 yıl

15 dakika hep kaynatırım Sadec e yoğurt için kullanıyorum zAten

Belgin Akbuz 6 yıl

15 dakika kaynatıyorsanız sütün bütün vitaminlerini öldürüyorsunuz boş süt içiyorsunuz. Brusella süt daha kaynamadan kabarırken ölür.

Nuray Hatip 6 yıl