Sadece su ve tuzla turşu kurulabilir mi?

sitede sadece su ve tuz ile kurulan turşulara muhalefet olanlar, yeni moda çıktı diyenler çok oluyor. Geçen yıla kadar ben de sirkesiz limonsuz yapılan turşu hiç duymamıştım. 80 yaşındaki büyükanneme(kendisi samsunlu) sorduğumda, eskiden hep öyle yapardık, annemden öyle gördüm, sirke ile yapılanı sonradan öğrenip yapmaya başladım dedi. Babamın memleketine(eskişehir) gidince de özellikle yaşlılara sordum, herkes eskiden sirkesiz kurardık diyor ama şimdi sirkeli yapıyorlar hep. Yani sadece su ve tuz ile yapılan turşu yeni moda değil, duymayanlara duyurulur.

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
110
110 CEVAP

Ben kızılcık turşusunu çok severim. İmkanım oldu bu sene kızılcık aldım. Anneme turşusunu nasıl kuracağımı sordum. Kaya tuzu, su koy birde soğan koy istersen dedi. Şuan turşumu kurdum bakalım nasıl olacak... Yani demek ki sirkesizde kuruluyor.

A

SOĞAN HİÇ DUYMAMIŞTIM.

Yasemin Ghoster 6 yıl

Meğersem annem koyuyormuş. Bende denedim bakalım... Şimdi de pancar turşusu kuracam bakalım.. Nasıl olacak...

Aişe Halawanie 6 yıl

Aişe Halawanie ben de çok severim kızılcık turşusu. Bir kavanoz yaptım, sadece tuz su sarımsak ile, çok da güzel oldu

Ezgi Domaç 6 yıl

Çocukluğumdan çok iyi hatırlıyorum o zamanlar turşu suyu içilirdi. Hele armut turşusu, acı elma turşusu, kızılcık turşusu meyva suyu yerine ya kurumuş meyvadan hoşaf yapılırdı yada pestil suyla ezilip içilirdi. Yalnız kızılcık turşusu kadar insanı rahatlatan bir içecek görmedim... Çok harika oluyo. Yıllardır bulupta alamıyordum..

Aişe Halawanie 6 yıl

Olgun kızılcıktan mı kuruyorsunuz yoksa daha hamca olanlardan mı?

Fatma Dik 6 yıl

Ben olgunlaşmış kızılcıktan kullandım ama bi tık sert olandan

Aişe Halawanie 6 yıl