Turşu yaptım üstü küf kaplamış nedendir?

İlk turşu denemem hüsrana uğradı sanırım kuralı 5 gün oldu ve üstü küf kaplamış. Kaynamış soğumuş su, litre başına 2 yemek kaşığı kadar kaya tuzu, sarımsak, iyice yıkanmış sebzeler ve asma yaprağı. Nerde hata yapmış olabilirim?? Kapağının da hafif gevşek bırakılması tavsiyesine uymuştum taşma için fazla yer kalmadığı için, sıkıca kapasa mıydım en başından acaba, bundan olabilir mi ki? Turşularımı kurtarmanın bir yolu varmıııı

com-0fmvrborkc1umsr05zcs.jpg
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
68
68 CEVAP

O üzerindeki küf değil hava sıcaklığından dolayı oluşan bi tabaka üzerini alıp yiyebilirsiniz yada yemeden önce biraz sudan geçirebilirsiniz. Ağzını sıkıca kapatıp soğuk biyere koyun hiç bir şey olmaz (bu arada gıda teknikeriyim)

G

Gülçin Sadık hanım Tam turşu kıvamı için bir iki hafta daha beklemesi lazım sanırım, bu daha 5.gün. Şimdi üzerindeki tabakayı alıp sıkıca kapatıp o süreye kadar bekleyince bişey olmaz mı ya da yine oluşur mu o tabaka?

Hicran Nuray 6 yıl

Bence o küf değil. Annemin turşularında da olurdu. Bir iki gün gaz çıktıktan sonra sıkı kapatırsanız olmaz. Açıldıpunda oluşabiliyor serin yere koymalısınız.

Nermin Nigar 6 yıl