Zeytinin kararmaması için kaç gün sonra tuz koymalıyız?

GÜNAYDIN şimdi zeytinle meşgulüm
DÜN KIRDIM SUYA KOYDUM BU SABAH BOLCA TEKRAR YIKADIM SUYUNU DEĞİŞTİRDİM ACABA KAÇ GÜN SONRA TUZ KOYSAM KARARMASIN? LÜTFEN fikri olan varmı
Kapkara olmasın çok uğraştım

com-dv21j3qj43qb2uykkrhu.jpg
G
1 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
49
49 CEVAP

Yıllardır zeytinimi kendim yaparım. Hemen yemek istediğini hergun suyu değişir aciligi gidinceye kadar. Sonra bir litre suya iki kaşık olarak tuz ayarlanir limon tozu konur zeytine dökülür. On gün sonra ekşi 'sini almış olur yemeğe hazırdır yağ limon konmaz zeytini eritir. Siyah zeytine yağ konur. Uzun kalmasını istediğinin suyunu hiç degistirmiyorsunuz. Suda bir sene durur zeytinin güzelse erime kararma olmaz. Yalnız erken daha zeytin için kıralarin bitmesi lazım kasımda yapılır zeytin. Afiyet olsun.

M

Uzun kalacak olan tuzlu suda mı kalacak? Teşk.

Ergül Sığırtmaçoğlu 6 yıl

Tuzsun suda ergül igrek

Mürvet Pekdoğan 6 yıl

Teşeekkürler Mürvet hanım.

Ergül Sığırtmaçoğlu 6 yıl

Siyah zeytini yaparken ne kadar tuz koyuyorsunuz

Fatma Gmşbş 6 yıl

Zeytini aldığın kiloya göre tuz konur. Bir çuvala konur hergun sallanır. Acısı gidince tuzdan temizlenir ama yikanmaz tuza koymadan yıkanır tuzdan tek tek temizleyip yaglanir salamura yapicaksan beş kiloluk bidona bir çay bardağı tuz, bir çay bardağı yağ, bir çay bardağı sirke konur. Yikanmis zeytinlerin üzerine bu karışım dökülür bidan yan yatirilir hergun çevrilir salamura üç ayda olur tuzlama bir ayda olur. Fatma koyun daha erken zeytin yapmak için kıralarin geçmesi lazım.

Mürvet Pekdoğan 6 yıl